86-årig maler med værktøj

Valdemar Velling Petersen har været landmand i Spentrup det meste af sit liv, og i sin fritid har han eksperimenteret med at skabe malerier ved hjælp af skruetrækkere og andet værktøj. Ældrecenter Åbakken udstiller nu den 86-årige beboers værker.

05. marts 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

Der sker ikke altid så meget nyt, når man bliver 86 år gammel og flytter på et ældrecenter. Men Valdemar Velling Petersen har netop udstillet sine malerier i det offentlige rum på selv samme center, som han bor på. Han er stolt af værkerne, der er skabt på utraditionel vis.

”Jeg har brugt andre materialer end pensler til at male med. Jeg var jo landmand, så jeg havde for eksempel adgang til skruetrækkere og andet værktøj, som blev sat i sving på lærredet,” fortæller den 86-årige kunstner.

Valdemar Velling Petersen har malet rigtig mange billeder i løbet af sit liv – til tider efter fri fantasi. Hans brug af værktøj spiller en afgørende rolle i maleriernes udtryk. Han trækker for eksempel en skruetrækker igennem malingen og klipper forskellige motiver.

Inspirerende for borgere og personale

Malerierne pryder nu væggene på Ældrecenter Åbakken, og alle er velkomne til at komme og se udstillingen.

Centerleder Lena Engberg er glad for at kunne give den ældre herre oplevelsen af at udstille malerierne på Åbakken, og hun nyder samtidig de nye farver, der pryder væggene på centeret:

”Valdemar er rigtig dygtig, og det er dejligt at se noget anderledes kunst. Det er inspirerende for både beboere, besøgene og personale. Det er så dejligt, at vi som center kan bruge beboernes ressourcer i forhold til at skabe nuancer og liv. Det giver livskvalitet, ejerskab og stolthed at kunne sætte sig selv i spil,” fortæller Lena Engberg.