Gammelt porcelæn i nyt køkken

Fremover kan man blive mødt med duften af nybagte boller, når man træder ind i Lysthuset på Aldershvile i Havndal. Plejecenteret indvier et nyt køkken i aktivitetsrummet Lysthuset d. 22. marts 2018, og i den forbindelse ønsker de sig en masse gammelt porcelæn, der kan give det nye køkken sjæl.

26. februar 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

Har du et sæt gammelt porcelæn eller bestik i skabet, som du ikke bruger mere, men ikke kan nænne at smide væk? Så har du muligheden for at give det videre til nogen, der gerne vil bruge det.

Plejecenteret Aldershvile i Havndal ønsker sig nemlig en masse gammelt porcelæn, som de kan bruge i deres nye køkken.

”Vi vil gerne indrette køkkenet med noget andet end traditionelle hvide tallerkner, så det bliver hjemligt og hyggeligt. Desuden er det gamle porcelæn genkendeligt for vores beboere, og det gør især en forskel for mennesker med demens,” fortæller Mona Mikkelsen, SOSU-hjælper og frivilligguide på Aldershvile.

Nye aktiviteter og nye dufte

Lysthuset er et stort rum med glasvægge, der bliver anvendt til forskellige arrangementer og aktiviteter på Aldershvile, og det nye køkken giver nye muligheder for hyggelige aktiviteter.

”Beboerne og deres pårørende kan for eksempel bruge køkkenet til at lave aftensmad sammen, og vi har også planer om at bruge det til at bage sammen med beboerne,” fortæller Mona Mikkelsen. 

Porcelæn, glas og bestik kan indleveres på Aldershvile torsdag den 15. marts kl. 10-12. og kl. 16-18, hvor Aktivgruppen for Ældre Sagen tager imod effekterne. Hvis man ikke har mulighed for at møde op på dette tidspunkt, kan man kontakte plejecenteret og lave en anden aftale på tlf. 8915 8960.

Det nye køkken bliver indviet med et festligt arrangement torsdag d. 22. marts med velkomstdrink, smørrebrød, kransekage, musik og dans. Man kan tilmelde sig arrangementet ved at kontakte plejecenteret.