Fond dropper planer om Mandela-museum i Randers

Der kommer ikke til at ligge et Nelson Mandela-museum i Randers Kommune. Fonden bag projektet har besluttet at finde en anden placering i stedet for.

02. februar 2018 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

”Fonden har meddelt Randers Kommune, at de ønsker at arbejde videre med en anden placering i stedet for. Det tager vi naturligvis til efterretning, og beslutningen betyder, at vi nu stopper samarbejdet med fonden,” siger Jesper Kaas Schmidt, der er kommunaldirektør i Randers Kommune.

Randers Kommune har siden 2016 været i dialog med fonden om planerne. Og i december 2017 afsatte byrådet en halv million kroner til en forundersøgelse af mulighederne for at realisere projektet.

”Der er ikke brugt en krone af de midler, som byrådet har afsat til projektet. Hvad der nu skal ske med de penge, vil byrådet tage stilling til på sit næste møde,” siger Jesper Kaas Schmidt, der ikke fortryder, at Randers Kommune greb chancen.

”Vi har før realiseret vilde ideer i Randers som regnskoven og Elvis-museet . Og det ville have været så ærgerligt, hvis vi bare havde afvist ideen og museet i stedet var kommet til at ligge i en anden kommune i Danmark. Så jeg har det godt med, at vi gik ind i projektet med åbne øjne,” siger han.