Velbesøgt informationsmøde om handicapplanen

Handicapområdet i Randers Kommune er i fuld gang med at gøre kommunens handicapplan til virkelighed. Onsdag d. 17. januar havde området inviteret blandt andet borgere med handicap, medarbejdere, pårørende, politikere og interesseorganisationer til informationsmøde om implementeringen af planen.

19. januar 2018 - Oprettet af Peder Rasmussen

I september måned 2016 vedtog byrådet i Randers Kommune en ny handicapplan. Planen rummer en lang række elementer, som medarbejderne i kommunens handicapområde siden har arbejdet med at gøre til virkelighed. Onsdag aften inviterede handicapområdet og socialchef Carsten Wulff Hansen til informationsmøde hos CBR - Center for Beskæftigelse og Rehabilitering på Ydervangen i Randers. Her kunne de mere end 100 fremmødte høre mere om, hvordan arbejdet med handicapplanen går. Således havde rigtig mange borgere og pårørende valgt at tage imod invitationen ligesom også politikere og interesseorganisationer var rigt repræsenteret. 

Carsten Wulff Hansen bød velkommen og fortalte blandt andet om, hvad er der sket siden sidste informationsmøde ligesom han præsenterede hovedelementerne i handicapplanen. Herefter præsenterede IKT-medarbejder Jesper Kjersgaard en ny app, som Randers Kommune har fået udviklet i samarbejde med Herning Kommune. Ideen med appen er, at den skal gøre det nemmere for fx borgere med udviklingshæmning selv at løse hverdagsopgaver som for eksempel at vaske tøj eller starte opvaskemaskinen.  

Seks info-cafeer

Ovenpå den præsentation var det tid til, at alle deltagerne gruppevis skulle bevæge sig rundt i huset, og på skift besøge seks cafeer. På hver café kunne tilhørerne blive klogere på forskellige dele af handicapplanen og hvordan det går med at gøre den til virkelighed. De blev blandt andet præsenteret for planerne for det aktivitetshus, der bliver etableret, der hvor Dronningborg Aktivitetscenter ligger i dag, de kunne møde handicapområdets nye aktivitetsmedarbejder Mette Birkmose og hørte om de nye, visuelle, borgerstyrede handleplaner. 

I linkboksene her på siden kan du blandt andet finde handicapplanen og læse mere om aktiviteterne på handicapområdet i Randers Kommune.