Randersfamilier bag test af ny familieapp

Region Midtjylland og Egmont Fonden har netop lanceret den nye familieapp Samspil Quiz. Appen er designet til nye familier med helt små børn, og formålet er at fremme en bedre kommunikation mellem forældrene på en underholdende måde. Sundhedsplejen i Randers Kommune har deltaget i udviklingen af appen ved at lade forældrepar fra tilbuddet Familieiværksætterne teste indholdet.

22. januar 2018 - Oprettet af Marie Have Qvist

Hvert tredje barn under 16 år har forældre, der er skilt, og ofte flytter forældrene fra hinanden, når barnet er mellem 1 og 2 år gammelt. Selv en lykkelig skilsmisse påvirker et barns liv, og derfor har Region Midtjylland udviklet familieappen Samspil Quiz i samarbejde med Egmont Fonden.

”Formålet med spillet er, at man på en let og sjov måde kan komme i gang med at snakke om emner, der har betydning for, hvordan man gerne vil være som familie,” fortæller Jette Ranum, jordemoder og projektleder for "Familiehåndværk på spil”, der står bag udviklingen af appen.

Spillet indeholder 15 forskellige quizzer med forskellige temaer, der kan sætte gang i kommunikationen om de forestillinger og drømme, man hver især har om familielivet. Nogle spørgsmål er simple og handler for eksempel om, hvor barnet skal sove, og om barnet skal have et kæledyr. Andre spørgsmål drejer sig om, hvordan man løser konflikter med barnet.

”Der er ingen rigtige svar eller normsætninger i quizzen, spørgsmålene er designet med det formål, at forældrene skal blive gode til at snakke sammen om de forskellige emner,” siger Jette Ranum.

Samarbejde med Sundhedsplejen i Randers

Appen er udviklet i et samarbejde mellem Egmont Fonden og de fem fødeafdelinger i Region Midtjylland, og testpersonerne var deltagere i tilbuddet Familieiværksætterne hos Sundhedsplejen i Randers.

Familieiværksætterne er et tilbud til førstegangsforældre med det formål at give information, råd og inspiration til en god start på livet som familie. Både deltagernes og sundhedsplejens indtryk af den nye Samspil Quiz var positive.

”Spillet startede nogle gode og anderledes samtaler blandt parrene – og nogle af dem var glædeligt overraskede over, hvor meget deres partner faktisk vidste om dem. Hvis appen på den måde kan være med til at fremme en god kommunikation mellem forældre, er det også en stor fordel for børnene. God kommunikation er essentiel for gode relationer,” siger sundhedsplejerske i Familieiværksætterne, Birte Koudal Fisker.  

Den nye app kan hentes i Google Play eller AppStore og findes under navnet ”Samspil Quiz”.