Borgmesteren hyldede Danmarks bedste klejnsmed

Svend Borup Christophersen blev onsdag eftermiddag hyldet af borgmester Torben Hansen på Det Gamle Rådhus i Randers. Og det er fuldt fortjent, for Svend tilkæmpede sig weekenden titlen som Danmarksmester i Skills for klejnsmede - og det endda for andet år i træk.

24. januar 2018 - Oprettet af Peder Rasmussen

"Det er simpelthen så godt gået. Vi er rigtig stolte af dig og af Tradium, for det er virkelig vigtigt at have nogle forbilleder. Og det er du", sagde Randers-borgmester Torben Hansen, da han tog imod Svend på Det Gamle Rådhus. Udover Svend deltog også hans forældre, hans søster samt repræsentanter fra hans læreplads Skanda A/S og fra Tradium.

Svend Borup Christophersen er i lære som klejnsmed hos Skanda A/S i Mariager og går i skole på Tradium i Randers. For andet år i træk nåede han helt til tops, blev kåret som Danmark bedste klejnsmed og fik overrakt vinderstatuetten af statsminister Lars Løkke Rasmussen. 

Vil gerne give det videre

Svend var tydeligvis rigtig glad for at det igen lykkedes at hive titlen i land, og han drømmer om at give dén stafet videre engang:

"Min store drøm er at få en lærling engang, som kan være med til DM i Skills, og gøre det lige så godt som mig," siger Svend, som bliver færdigudlært senere på året, men allerede har startet sit eget firma i det små.

Torben Hansen havde stor ros til Svend. Både for hans flotte titel; men også for hans indstilling til tingene:

"Jeg synes, at det er rigtig flot at høre, at du allerede drømmer om, at din egen lærling engang vil gå i dine fodspor. Det siger en masse om dig, som person. Du er bevidst om dine egne evner, du vil bruge dem på at skabe noget og så er du ikke bange for at dele rampelyset med nogen. Det er rigtig flot," sagde Torben Hansen inden han overrakte Svend en gave og udbragte en skål for den dobbelte danmarksmester.

Udover Svend deltog fire andre Tradium-elever ved DM i Skills.