Randers fik 2. plads i Danmarks Friluftskommune 2017

Randers Kommune var helt med fremme i finalen, da Danmarks Friluftskommune 2017 skulle kåres. Det blev til en 2. plads delt med Esbjerg Kommune – og masser af rosende ord fra juryen.

06. september 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

”Randers Kommune er et rigtig godt eksempel på en kommune, der tager arbejdet med friluftslivet seriøst. Kommunen har en perlerække af spændende tiltag på friluftsområdet og formår på bedste vis at udnytte de idéer og kompetencer, som en lang række af forskellige aktører kan byde ind med på området,” lyder det fra Thomas Bach, forman for juryen og bestyrelsesmedlem i Friluftsrådet.

Temaet for årets konkurrence var ”Friluftsliv på tværs, samarbejder og partnerskaber”, og juryen roser blandt andet Randers Kommunes nyskabende friluftsprojekter som Nordre Fælled. De fremhæver også det fremtidige parkouranlæg som eksempel på, hvordan formidling af kulturhistorie kan knyttes sammen med byfriluftsliv.

”Det er rigtig dejligt, at det store arbejde også medfører en god placering. Naturen spiller en stor rolle i Randers kommune. Det er et væsentligt rum for os alle. Her kan vi slappe af, give den gas og lære nyt. Samtidig skal friluftslivet være i respekt for vores natur. Det er vi lykkedes med – ikke mindst på grund af et stort engagement fra alle sider,” siger Claus Omann Jensen, borgmester i Randers Kommune.

Vinderen af Danmarks Friluftskommune 2017 blev Silkeborg Kommune. Der var i alt 10 ansøgere til prisen.

Ros for borgerinddragelse

Randers Kommunes arbejde med den nye strategi for friluftslivet imponerede også juryen. De lægger blandt andet vægt på inddragelsen af borgerne i strategien.

”Randers Kommune har gjort et stort og ambitiøst forarbejde til den nye strategi for friluftslivet, hvor borgernes ønsker, forslag og idéer er blevet taget seriøst og indarbejdet i strategiens fem indsatsområder. Det er juryens indtryk, at strategien vil blive et stærkt omdrejningspunkt for kommunens videre arbejde med friluftslivet – mange drømmer, men i Randers er det besluttet, at der skal ske noget,” mener Thomas Bach.  

Formanden for juryen tilføjer, at kredsbestyrelse for Østjylland meget gerne vil inddrages i udviklingen af Randers Kommunes fremtidige friluftsprojekter.