Nyt trivselsprojekt på skoletoiletter i Randers.

Nu skal det være slut med ildelugtende toiletter på skolerne i Randers. Derfor er fem skoler i kommunen med i et nyt projekt, der skal gøre toiletbesøget til en god oplevelse for eleverne.

Viktoria Bruun til højre i billedet og klassekammeraten Katrine Søndergaard er glade for, at de gamle ildelugtende toiletter på skolen er blevet erstattet af toiletter med friske farver, nye lamper og ikke mindst musik i højtalerne.

16. september 2017

Assentoftskolen er én af de fem skoler i Randers Kommune, der er med i trivselsprojektet. Skolen har fået et nyt pissoir, så der ikke længere er kø til de øvrige toiletter. Derudover er de gamle gulvfliser skiftet ud med nye vinylgulve. Gullige gamle lamper røg ud sammen med fliserne og erstattet med ny belysning. Alle WC -rum er malet i forskellige farver, ligesom der er musik i alle WC-rum. Eleverne er meget tilfredse med de nye toiletter:

”Før var toiletterne mørke og triste og lugtede af tis. Nu er de lysere og meget pænere, så man får lyst til at bruge dem,”  siger Viktoria Bruun, elev i 9.Y på Assentoftskolen.

Eleverne har også været inddraget i renoveringen af toiletterne. De har blandt andet været med til at bestemme farverne på væggene:

”Nu er det blevet sjovt at gå på toilet. Vi kan både lytte til musik og desuden vælge, om vi vil tisse på det grønne, gule eller blå toilet,”   fortæller Katrine Søndergaard fra 9. Y.

Se TV2 Østjylland indslag om toiletterne på Assentoftskolen.

Gode toiletforhold øger trivsel og læring

Pilotprojektet er i gang med fem forskellige indsatser på fem skoler i Randers Kommune. Én skole har fokus  på ændring af rengøringsfrekvensen, en anden har især fokus rettet mod elevinddragelse og medansvar ligesom psykologiske barrierer forbundet med toiletbesøg er et tema på en skole. På Assentoftskolen har man arbejdet med de fysiske forhold:

”Vi er meget glade for at være med i projektet. Eleverne fortjener så gode hygiejniske forhold som muligt, for de opholder sig det meste af dagen på skolen, som jo er deres arbejdsplads,”  siger Carsten Fredslund Andersen, skoleleder på Assentoftskolen.

Projektet på de fem skoler bliver evalueret om seks uger. Det er meningen, at den opsamlede viden og erfaring af de forskellige indsatser skal anvendes til at øge toilettrivslen på skolerne i Randers Kommune de kommende år.

”Gode toiletforhold er med til at øge trivsel og læring på skolerne. Derfor bliver det spændende at se hvilke resultater, som de fem skoler når frem til og hvilke løsninger, vi med fordel kan anvende fremover for at øge trivslen på skoletoiletterne i Randers Kommune,”   siger Henrik Johansen, skolechef i Randers Kommune.

Fakta

Fredag den 15. september klokken 10.00 klipper Assentoftskolen snoren til de nye toiletter på skolen

Assentoftskolen, Kristrup Skole, Langå Skole, Munkholmskolen og Vestervangsskolen i Randers Kommune deltager i pilotprojektet.

Projektet er et samarbejde mellem skolerne i Randers og Dansk Center for Undervisningsmiljø, DCUM