Cykelfest og trafikafspærring

Cykelhjulene ruller i Randers, når den afgørende enkeltstart i Danmarks mest kendte og største cykelløb 'PostNord Danmark Rundt' kommer til kommunen fredag den 15. september. Randers Eventsekretariat sender en opfordring til borgere så vel som gæster om at skabe en cykelfest langs ruten. Samtidig er det som trafikant vigtigt at være opmærksom på at Enkeltstarten giver omfattende ændringer i trafikken på løbsdagen.

Foto: PostNord Danmark Rundt

05. september 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Der bliver med garanti masser af underholdning og spænding ved PostNord Danmark Rundt Enkeltstarten i Randers. Nogle af verdens mest kendte cykelhold stiller op til start sammen med de skarpeste danske cykelhold.

I anledningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 er ruten ved årets løb vendt om. Det betyder at Enkeltstarten, der traditionen tro sætter placeringerne på plads i klassementet, ikke som sædvanligt bliver kørt på Sjælland. I stedet har Randers fået æren af værtskabet for den afgørende enkeltstart. Det bliver på en knap 18 kilometer lang rute, hvor rytterne blandt andet kommer til at cykle ad kuperede landeveje parallelt med Randers Fjord. Starten forgår på Tørvebryggen ved Justesens Plæne og Gudenåen. Fra startområdet køres der syd om midtbyen. Opløbet bliver ligeledes på Tørvebryggen ved Randers Regnskov.

"Det betyder at området ved Justesens Plæne og Randers Regnskov bliver stedet, hvor den centrale cykelfest kommer til at foregå. Vi er netop ved at lægge sidste hånd på en række aktiviteter for tilskuerne, sådan at dagen kan blive en fest for hele familien Ligeledes vil der blive en række aktiviteter i selve Randers Midtby," fortæller eventchef Mette Bertelsen.

Randers Eventsekretariat opfordrer derfor så mange som muligt til at blive del af festen. Ikke kun i start- og målområdet, men langs hele ruten.

"Tag din cykeltrøje på, find flagene og den kreative pynt frem langs ruten. Inviter vennerne og vær med i festen. DR Sporten sender det hele live med blandt andet hjælp fra en helikopter, så lad os få vist et festligt Randers langs den 18 km lange rute," tilføjer Mette Bertelsen.

Lukkede veje og trafikale ændringer

Når Danmarks største og mest kendte cykelløb PostNord Danmark Rundt kommer til Randers får det også betydning for trafikken. I tidsrummet kl. 9-20 er Tørvebryggen spærret på strækningen mellem Randersbro og Hvidemøllevej. Fra kl. 13 begynder arbejdet med at etablere den øvrige afspærring af ruten. Hele ruten vil være afspærret i tidsrummet mellem kl. 14-18.

Dette indbefatter også en afspærring af Randersbro, der så til gengæld kan bruges af fodgængere og tilskuere til løbet. Busserne langs ruten bliver omlagt og der bliver etableret særlige holdepladser for både busser og taxa.

"Vi håber alle vil bære over med de trafikale besværligheder og i stedet blive en del af festen denne ene dag. Det er en stor mulighed for en oplevelse, der ellers ikke normalt kan opleves i Randers. Samtidig er det en mulighed for at sætte vores by og kommune på landkortet for noget andet, end de fordomme der ellers findes om Randers, " slutter Mette Bertelsen.

Tilskuere til cykelløbet, der ankommer i bil, kan med fordel parkerer ved Randers Storcenter, hvorfra det er muligt at køre med bybus 3 og 4 ind til løbsruten (Grenåvej). Bussen ved Randers Storcenter kører hvert 15. minut.