Talende skraldespande skal sælge Randers

Bisoner, kajakker og frihedskæmpere på de intelligente affaldsspande i Randers midtby skal i fremtiden formidle natur- og kulturseværdigheder til turister og borgere.

De intelligente affaldsspande har fået seks nye motiver på siderne, der skal inspirere turister og borgere til oplevelser med kultur og natur i Randers Kommune.

14. august 2017 - Oprettet af Britt Møller

I foråret 2017 blev alle de gamle skraldespande i Randers midtby skiftet ud med nye intelligente affaldsspande, der automatisk presser affaldet sammen, og som selv giver melding, når de skal tømmes.

Fremover skal de nye spande ikke længere kun hjælpe med at holde byen ren. I Randers Ugen bliver spandenes nuværende sider skiftet ud med billeder fra nogle af alle de mange smukke steder i kommunen:

”Eftersom borgerne har taget rigtig godt imod de nye talende affaldsspande, er det oplagt, at de kan udfylde en dobbeltrolle ved også at blive brugt til at formidle vores smukke steder. Derfor skal de nu reklamere for gode oplevelser i Randers kommune samtidig med, at de flotte billeder inspirerer til at glæde sig over omgivelserne – de omgivelser vi sammen skal holde pæne og rene, ” forklarer Rune Asmussen, afdelingschef for Miljø- og teknik i Randers Kommune.

Den nye udsmykning af de intelligente skraldespande vil byde på både natur- og kulturtilbud. Borgerne kan blandt andet møde en bisonokse fra Vorup Enge, en kajakroer på Gudenåen og statuen af Niels Ebbesen på Rådhustorvet, når de benytter spandene.

Indvielse af talende affaldsspande