Mange børnefamilier til Fjordløbet

Der var gang i pedalerne søndag den 13. august, da små og store cyklister trodsede et kraftigt blæsevejr og susede rundt i bakkerne nord for Randers til det traditionsrige cykelløb.

På grund af den kraftige blæst og de stejle bakker fik mange unge ryttere en hjælpende hånd, når det gik opad.

13. august 2017 - Oprettet af Britt Møller

Billedgalleri Fjordløbet 2017 

De mange aktive ryttere i alle aldre kunne vælge mellem fem forskellige ruter på henholdsvis 15, 30, 50 og 100 kilometer. Mange af de yngste førstegangsryttere havde valgt den korteste rute på 15 kilometer, som i år havde flere deltagere end i 2016:

”Min mand og jeg er begge fysisk aktive i vores hverdag. Vi cykler blandt andet til og fra vuggestue og børnehave i stedet for at sidde bag rattet i en bil. Det er en værdi, vi gerne vil give videre til vore børn, og det er én af årsagerne til, at vi deltager i løbet i dag,”  sagde Kristina Kure, der havde taget sine to børn på henholdsvis fem år og to år med på cykelturen.   

Villas på fem år glædede sig til dele sine oplevelser om cykelturen med sin far efter løbet, når de mødtes ved målstregen. Hans far cyklede 100 kilometer ruten.  

Pauserne er de bedste

Selvom 30 kilometer ruten byder på mange bakker, hvor det er nødvendigt, at far eller mor giver en hjælpende hånd, er ruten populær også blandt de yngste børn:

” Det er sjovt at cykle Fjordløbet, for vi har mange pauser, hvor vi spiser noget lækkert,” sagde Alberte Carlsen  på seks år, der også cyklede 30 kilometer ruten sidste år. Da hun var yngre, sad hun i en cykelanhænger bag sin fars cykel:

” Det er en tradition i vores familie, at vi altid deltager i Fjordløbet.  Vi hygger os og nyder at bevæges os rundt sammen i den smukke natur,”  sagde  Albertes far, Alex Carlsen.

Alberte var glad for at få et skub op ad de hårde bakker af sin far.

Måling af bodyage

Randers Cykelby havde en stand ved start og mål, hvor deltagerne kunne få målt deres bodyage. Det tilbud, var der mange ryttere, der tog imod:

”Jeg fik også målt min bodyage for to år siden. Dengang var jeg i god form, hvilket jeg ikke er nu. Jeg vil bruge testen til at motivere mig selv til igen at komme i gang med at spise sundere og få rørt mig mere i hverdagen,”   sagde Tom Pedersen.

Efter målingen af sin bodyage skal Tom Pedersen i gang med en sund livsstil Tom Pedersen 

Fakta

Randers Cykelby støtter Fjordløbet ved at betale halvdelen af billetprisen til børn og unge under 16 år. Cykelbyen har en stand ved start- og mål med cykelaktiviteter- og lege til børn.