Friluftspizza i Randersugen

Lørdag d. 19. august slår Randers Naturcenter dørene op for Den Grønne Dag i Randersugen. I år har gæsterne mulighed for lave deres egen friluftspizza med naturens vilde planter som smag og pynt.

10. august 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Randersugen er fyldt med fest og farver i byen, men også i naturen er der mulighed for skønne oplevelser i uge 33. Randers Naturcenter holder åbent d. 19. august fra kl. 10.00 med masser af aktiviteter for hele familien. Som noget nyt i år kan man udforske naturens spisekammer og bage sin egen friluftspizza.

”De fleste familier og børn er for længst blevet dus med pizza, men vi vil her gerne vise, at pizza bestemt også kan bages på bål. Det er en sjov aktivitet, hvor hver person kan bage sin egen lille pizza og bl.a. bruge forskellige naturlige planter som pynt og smagsgiver. Min egen favorit er en kartoffelpizza med pesto af brændenælde eller brøndkarse – det er bare så lækkert,” fortæller Helle-Marie Taastrøm.

Hvor meget kan en snegl trække?

I løbet af Den Grønne Dag er der også mulighed for et besøg hos naturcenterets dyr, og gæsterne kan desuden få en sejltur på Gudenåen. Der udleveres gratis billetter til sejlture på dagen efter ”først til mølle” princippet.

For de krible-krable interesserede er der små sjove øvelser i naturcenterets ”dyre-eksperimentarium”, hvor medarbejderne demonstrerer flere af smådyrenes evner.

”Mak kan for eksempel få et indblik i, hvor meget vægt en vinbjergsnegl faktisk kan trække – og det er ikke så lidt i forhold til dens størrelse,” afslører Helle-Marie Taastrøm.

Arrangementet er velegnet for hele familien på tværs af generationer og finder sted lørdag d. 19. august kl. 10.00 til 14.00

Følg Randers Naturcenter på facebook