Her finder du studieboliger i Randers

Fredag d. 28. juli 2017 finder den næste generation af studerende ud af, om de har fået en plads på deres drømmestudie – og herefter følger jagten på gode studieboliger. Randers Kommune har i samarbejde med byens boligudlejere oprettet facebooksiden Studieboliger i Randers for at hjælpe de nye studerende i boligjagten.

Billedet er fra facebooksiden Studieboliger i Randers.

28. juli 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

I Randers kan man uddanne sig til sygeplejerske, finansøkonom, optiker, eventkoordinator, multimediedesigner og meget andet – faktisk ligger der over 50 uddannelser i Randers Kommune. Dertil kommer, at Aarhus Universitet ikke ligger mere end 40 kilometer fra Randers centrum.

”Der er rigtig mange studerende, der får brug for en studiebolig i Randers, og derfor har vi oprettet facebooksiden Studieboliger i Randers, hvor udlejerne har mulighed for at lave opslag om ledige lejligheder til SU-venlige priser,” siger Sidsel Homann, sekretariatschef i Miljø og Teknik.

God offentlig transport til Aarhus

Der er som regel stor mangel på studieboliger i universitetsbyerne, og særligt de nye studerende i Aarhus kan være udfordrede. Den offentlige transport mellem Randers og Aarhus er dog så god, at man sagtens kan studere i Aarhus og bo i Randers.

”Der har været flere historier fremme i medierne om unge, der vælger at bosætte sig i en lejlighed i Randers centrum i stedet for at nøjes med et værelse et sted i Aarhus, og det er et faktum, at man får en del mere for pengene her,” siger Sidsel Hohmann.

Bag samarbejdet om facebooksiden står Randers Kommune, RandersBolig, Lejerbo og Ejendomsforeningen Kronjylland. 

Se facebooksiden Studieboliger i Randers