Børn og ældre kan godt være venner

Ældrecenteret Møllevang i Randers genlyder af løbende barnefødder og begejstrede udbrud fra både børn og ældre, når de finder et nummer, der passer på bankopladen. Det er en smuk og solrig dag i starten af juli, og aktivitetstilbuddet Humørklubben på Møllevang har inviteret storebørnsgruppen fra Jennumparkens børnehave til gå-banko omkring centeret.

Jonas på 5 år får en tur på 80-årige Ellys rollator.

06. juli 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

”Vi kan godt være venner, selvom de drikker kaffe og vi drikker saft. Og det er sejt, når de kører os rundt,” siger Jonas på 5 år.

Jonas var så heldig at få en tur på 80-årige Ellys rollator, da de sammen spillede Gå-banko. Både børn, voksne og ældre havde fået en plade, og numrene var sat op udenfor på en lille rute omkring ældrecenteret Møllevang.

”Det er dejligt, at de er her. Jeg kan godt lide børn, og det giver mere humør,” siger Elly Adolfsen, der kommer i Humørklubben en gang om ugen.

Humørklubben på Møllevang

Humørklubben er et aktivitetstilbud for ældre borgere, hvor programmet står på både oplevelser og fysisk- og mental træning. Tilbuddet fik sit navn, efter en ældre herre udtalte, at han måske ikke altid var i godt humør, når han kom – men han var det altid, når han tog derfra.

”Vi laver aktiviteter som gå-banko, hvor de ældre slet ikke opdager, at de træner fysikken ved at gå på forskellige underlag – og det giver ekstra energi og glæde, at børnene er med. De glæder sig til børnene kommer, og de taler med glæde om oplevelserne bagefter,” fortæller aktivitetsmedarbejder Karin Anette Madsen.

Humørklubben tager desuden ofte på ture med centerets minibus Møllebussen til forskellige steder, hvor de kan gå ture og nyde formiddagskaffen i naturområder som Bramslev Bakker, Nordre Fælled og Doktorparken.

Fastelavn, karse og en blomst til mor

I det forløbne år har Humørklubben haft et samarbejde med Børnehaven Jennumparken, og første onsdag i hver måned besøger børnene fra storebørnsgruppen og de ældre hinanden.

”Vi har holdt fastelavn sammen, og så var de på besøg hos os i foråret, hvor vi såede karse og lavede påskepynt. Børnene nyder at være sammen med de ældre, og det giver anledning til en masse spørgsmål som; hvorfor går de med sådan én (rollator) og hvorfor har de sådan noget hud,” fortæller Natalie Strømberg, pædagogisk assistent i Børnehaven Jennumparken.

Dagens arrangement med gå-banko på Møllevang er ved at være til ende, og Alexander på 5 år er den første, der får banko.

”Du har vundet en blomst,” siger Karin Anette Madsen.

”Den er ikke til mig, den er til min mor,” smiler Alexander stolt. 

Børnene og de ældre fremviser deres præmier fra bankospillet.