Ønskebrønden i Spentrup

Spentrup Ældrecenter har fået en unik mulighed for at opfylde beboernes ønsker om sjove og hyggelige fælles aktiviteter. En arv på 200.000 kr. er blevet til en Ønskebrønd.

Elin Andersen nyder den nye urtehave ved drivhuset på Spentrup Ældrecenter.

03. juli 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Spentrup Ældrecenter har fået testamenteret 200.000 kr. "til gavn og fornøjelse for hjemmets beboere med hovedvægten på udflugter og gaver" fra en borger i byen, som var meget aktiv med frivillige tiltag på centret.

”I den anledning har vi lavet en Ønskebrønd, hvor beboerne kan komme med alle deres ønsker til aktiviteter. Der er kommet rigtig mange ønsker, og indtil videre har vi blandt andet været på tur til Mariager for at spise store gammeldags isvafler,” fortæller Anja Brøndum Wangsøe, centerleder på Spentrup Ældrecenter.

Der er ønsker om flere udflugter, og der er planlagt endnu en tur sidst i sommerferien. Det er både dag- og aftenvagterne, der sørger for at tage beboerne med på udflugterne.

Urtehaven og blomsterne

Et andet ønske fra beboerne var at få en lille urtehave, som de kunne hygge om i løbet sommeren, og det er også blevet opfyldt.

”Vi har anskaffet en transportabel urtehave i en højde, hvor alle kan nå den. Her har vi plantet krydderurter, som kan nydes ved måltiderne,” siger Anja Brøndum Wangsøe.

Generelt er beboerne på Spentrup Ældrecenter meget glade for haven, hvor der blandt andet bliver plukket blomster til fælles blomsterbinding. Ønskebrønden har i den forbindelse også modtaget et ønske om flere stauder til haven, så der er blomster i de forskellige årstider.