Yoga og teater på ældrecentre

Lån et lokale hos os, og gør de ældre glade. Sådan lyder budskabet fra seks ældrecentre i Randers Kommune, der giver foreninger mulighed for at booke de tomme møde- og forsamlingslokaler i weekenden og i aftentimerne. Tilbuddet bliver modtaget med kyshånd af mange foreninger, der netop står nu og skal booke lokaler til efterårs- og forårssæsonen.

Åbent hus-deltagerne sidder i det lokale på Rosenvænget, hvor de må flytte ind, og hvor der fremadrettet kan opleves foredrag om akvariefisk, teater og musik.

21. juni 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Snart kan man opleve yoga på ældrecentret Åbakken og teater på ældrecenteret Rosenvænget i Randers. Dette var blot nogle af de nye samarbejder der blomstrede op, da de to første ud af seks plejehjem i Randers Kommune holdt åbent hus for at invitere lokale foreninger til at bruge ældrecentrenes lokaler.

Allerede på dagen blev der booket lokaler af IF Fjordens Yogahold, Randers Akvarieforening og Nørhald Teater og Musik. ”Kan vi nå at booke allerede fra i næste uge?” lød det begejstret fra en deltager.

”Lokalerne står alligevel tomme efter arbejdstid, de ældre ønsker mere liv på centeret, og foreninger mangler lokaler. Det betyder, at alle vinder med dette nye samarbejde, og det er bare rigtig dejligt,” siger frivilligkoordinator, Nanna Lindhard, der har været en af tovholderne på projektet.

”Vi er meget tilfredse med resultaterne af projektet allerede, og rigtig mange foreninger har meldt ud, at de er interesseret, så vi er spændte på hvilke andre aftaler, der kommer i hus den næste tid. Vi er for eksempel i dialog med en gruppe dagplejemødre, nogle kunstnere, en motionsforening, babysalmesang, musikskolen, AOF og mange flere,” slutter Nanna Lindhard.

Foreningerne kan booke lokaler på Kollektivhuset, Åbakken, Tirsdalen, Rosenvænget, Terneparken, og Thors Bakke.