Vilde planter fra naturens spisekammer

Den nære natur i Randers er rig på spiselige planter, og nu inviterer Randers Naturcenter til et arrangement med de vilde planter i centrum.

”Mælkebøtteblomsten får en svampeagtig smag, hvis man braiserer dem på en varm pande med olie, salt og peber,” fortæller Helle-Marie.

06. juni 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Hvis man hører blandt dem, der interesserer sig for de spiselige planter i den nære natur, så kan man besøge Randers Naturcenter torsdag d. 8. juni til et arrangement med vild mad i centrum.

”Der er stor interesse i disse år for at anvende naturens vilde planter som smagsgiver eller som en reel ressource som føde, og derfor fortæller vi gerne om, hvad der kan findes af spiselige planter omkring naturcenteret,” siger Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

”Vi går en tur og samler vilde planter og taler om smag, voksesteder og bæredygtig sankning. Man må gerne medbring egne plast- eller papirposer, så man kan få den vilde smag med hjem til eget køkken,” slutter Helle-Marie Taastrøm.

Gæsterne får også inspiration til, hvordan de forskellige planter kan anvendes i de hjemlige kødgryder eller på grillen. Arrangementet foregår på Randers Naturcenter torsdag d. 8. juni kl. 18.00 til cirka 19.30.

Følg Randers Naturcenter på facebook