Randers Naturcenter samarbejder med Noma-kok om VILD MAD

Danske børn skal lære at spise vild mad, så de får en bedre forståelse for naturen omkring dem. Det mener køkkenchef og medejer af Noma, René Redzepi, der i dag lancerer en ny app i samarbejde med blandt andre Helle Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

27. juni 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

”Vi skal være stolte af den natur, vi har i Randers, og det håber jeg, at VILD MAD kan være med til at understrege,” siger Helle Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter og fortsætter:

”Jeg vil gerne vise børn og vokse i Randers, at man faktisk kan spise mange af de vilde planter, som gror i byen. For eksempel vokser der brøndkarse ved Gudenåen, og det er det rene guld,” siger hun.

VILD MAD består af en app, som guider brugerne gennem naturens spisekammer, en hjemmeside med et særligt rum for undervisere i grundskolen og en række udflugter med trænede naturvejledere i hele landet, hvor børn og voksne kan lære mere om de vilde råvarer i naturen. Bag VILD MAD står blandt andre Noma-kokken René Redzepis non-profit organisation MAD.

“Tænk, hvis vores børn havde en grundviden, der satte dem i stand til at plukke ting i naturen med lige så stor sikkerhed, som når de plukker ting fra hylderne i supermarkedet. Hvis de kendte til råvarer som vilde sennepsplanter fra vores strande, skivekamille der blomstrer mellem fortovsfliserne og myrer der smager som citron,” siger René Redzepi, og fortsætter:

”Hvis vores børn var beriget af naturen, hvis de opdagede hvor afhængige, vi er af den, og hvis de lærer at elske den, så tror vi på, at de vil kæmpe for at beskytte den.”

VILD MAD er støttet med 8,5 mio. kroner af Nordea-fonden, og er blevet til i samarbejde med Byhøst, Friluftsrådet, Naturvejlederforeningen og Supertusch.

Følg VILD MAD på Facebook, Instagram og vildmad.dk, hvor det også er muligt at finde lokale events med naturvejledere.