Oplev sommeren i Randers

En anderledes legeplads i centrum, oplevelser i det fri ved Gudenåen, kultur for børn og voksne og meget, meget mere. Man behøver ikke at rejse udenlands – eller endda udenbys – for at få skønne oplevelser i sin sommerferie i 2017.

Børn elsker at fange krible-krable dyr i naturcenterets sø.

18. juli 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

I Randers er der masser at lave i sommerferien – både i sol og regn. Her får du et indblik i nogle af de spændende aktiviteter, som du og din familie kan deltage i.

Hvis I ikke allerede har besøgt den spændende legeplads med de store hvide kuber på Jens Otto Kraghs plads i Randers centrum, så er det et godt bud på en sjov og anderledes oplevelse i sommerferien. Legepladsen er der indtil d. 19. juli.

På Rådhustorvet kan man igen i år opleve Rådhushaven med blomster, sandkasser og loungeområde med pop-up bibliotek. Læs mere på Amtsavisens hjemmeside.

Sø og strand

Om man er til strandskaller, sandslotte og saltvand eller søens spejlblanke vand, så er der skønne bademuligheder inden for begge kategorier i Randers Kommune.

Udbyhøj Strand er en børnevenlig strand, der har haft det europæiske Blå Flag siden 2015. Stranden ligger ved Udbyhøj Lystbådehavn, hvor der både er en kiosk, grill, toilet og bad. Stranden ligger på Færgevej 52 i 8970 Havndal.

Ved Fussing sø består stranden af et kort stykke søbred med en helt ny badebro. Mellem søbredden og parkeringspladsen er der et stort græsareal med plads til et stort antal badegæster. Der er adgang til toiletter. Badebroen ligger lige ved siden af Grovebakkevej 11, 8920 Randers NV.

Flere oplevelser under solen

Randers Naturcenter holder åbent alle hverdage fra uge 26 til 31. Fra mandag til torsdag er der forskellige arrangementer mellem kl. 10.00 og 14.00. Man kan blandt andet låne fiskenet og lupglas og fange smådyr i naturcenterets sø, klappe dyrene og bage pandekager over bål.

I uge 26 og 27 er der mulighed for at få en sejltur på Gudenåen i en af naturcenterets både. Billetter kan afhentes fra uge 25 på naturcenteret efter ”først til mølle princippet”. Læs mere om sommeren på naturcenteret.

I hverdagene i uge 26 til 31 kan man køre en tur i Randers city med hestevogn og høre spændende historier om Randers' historie, byliv og gamle huse undervejs.

Og hvis det regner …

Kulturhuset i Randers er et mekka af oplevelser – som man måske særligt sætter pris på, når sommerregnen sætter ind. Fra den 26. juni til 5. august er der tirsdag til lørdag sjove og finurlige aktiviteter på Randers Kunstmuseum, Randers Bibliotek og Museum Østjylland. Se mere på deres hjemmesider.

Man kan blandt andet låne en rygsæk fyldt med spændende og gode bøger – og en lille gave – med hjem fra Hovedbiblioteket i skolernes sommerferie.

Børnene kan også prøve kræfter med at være håndværker for en dag, når Håndværksmuseet åbner de gamle værksteder for børn og deres familier. Det foregår tirsdag d. 4. og torsdag d. 6. juli kl. 12.00 – 16.00.

Er der virkelig mere?

Tro det eller ej – dette var kun en smagsprøve på, hvad du kan få tiden til at gå med i Randers i løbet af denne sommer. Man kan også opleve Randers City Blues Festival, parkour-workshops, Open Water på Gudenåen, det sjove og skøre Naturtalent-show i Randers Regnskov – og meget mere!

Man kan orientere sig i Eventsekretariatets kalender, på Visit Randers' hjemmeside, og man kan også se, hvad Værket og Randers Egnsteater har på programmet.

 Vi ønsker jer alle en rigtig god sommer.