Nyt marked løfter kunsten og gastronomien i Randers

Kunsthåndværkere og designere fra hele Region Midtjylland er klar til 'Randers Løfter Kunsten' lørdag den 24. juni.

14. juni 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Europæisk Kulturhovedstad 2017 handler om kultur og kunst på mange måder - også om den kunst, der serveres på en tallerken. I hele kulturbyåret har de 19 kommuner i Region Midtjylland til sammen nemlig også fået titlen som Europæisk Gastronomi Region 2017.

I Randers har det fået eventbureauet Ask Why til at arrangere en række begivenheder i løbet af året, hvor kunst og gastronomi går hånd i hånd. Det første af bureauets 2017-begivenheder har fået titlen 'Randers Løfter Kunsten'. Det er et nyt kunsthåndværker-marked, som forener gastronomien og kunsten under åben himmel på plænen foran Mediehuset ved Toldbodgade i Randers.

"Vi har et ønske om at løfte kunsten op i en ny dimension med tanke på kulturbyårets tema om at gentænke. Vi samler flere forskellige kunstformer for at give dem et folkeligt fællesskab. På 'Randers Løfter Kunsten' kan du derfor opleve et bedt udsnit af kunsthåndværk, yoga, musik og gastronomi i en hyggelig atmosfære, " lover Pia Nielsen fra Ask Why.

Dagen begynder kl. 11, hvor alle boderne åbner med blandt andet malerier, glas og smykker. To timer efter er der opvisning i yoga med tilhørende workshop. Kl. 14 vil der være mulighed for at gøre et godt køb på kunstauktionen. I løbet af dagen kan du købe dig et anderledes måltid mad, når Street-Food boderne byder ind med mange forskellige slags smagsindtryk.

Kl. 17 åbner teltdøren til Norevents PopUp-restaurant med en tre retters menu i særklasse med råvarer fra lokale producenter. Billet til teltet kan købes hos Norevent.

Aftenhyggen byder også på et hyggeligt caféliv, der bliver krydret med musik af de to sanglærker fra Randers "Nanni" og "Stephanie Maria". Hele programmet kan ses på www.2017iranders.dk - en hjemmeside, der også beskriver årets øvrige 2017-begivenheder i Randers.