Naturfestival ved Gudenåen

Hvis man synes, at vind i håret på Gudenåens blide bølger, jernaldermad, grønne tapas af vilde planter og plante-bingo lyder interessant, så bør man lægge vejen forbi Randers Naturcenter lørdag d. 17. juni, hvor de grønne foreninger inviterer til naturfestival.

08. juni 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Der findes masser af spændende ”grønne” foreninger i Randers Kommune, og lørdag i uge 24 kan man møde mange af dem på Randers Naturcenter til en naturfestival.

”Vi har en god tradition for samarbejde blandt mange af de grønne foreninger, der har en tilknytning til området hernede, og derfor slår vi denne dag kludene sammen og arrangerer en naturfestival med masser af aktiviteter. Vi har en idé om, at det måske kan blive en tradition, som kan vokse sig større allerede til næste år,” siger Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Det er Historisk Værksted, Børn- og Skoleafdelingen i Randers Kommune, Randers Sportsfiskerklub, Natur og Ungdom, Randers Afdelingen, Fjord Folket ved Natur Park Randers Fjord, Randers Naturcenter og andre grønne foreninger med tilhørsforhold til Randers, der står for aktiviteterne på dagen.

Vind i håret og vild mad

I det Historiske Værksted kan man være med til madlavning på jernaldermanér, og sammen med Randers Sportsfiskerklub kan man dissekere forskellige danske fisk. For børn vil der være plante-bingo med små præmier.

”Vi har også et værksted, hvor vi laver ”vild mad”, som blandt andet er forskellige grønne tapas af naturens vilde planter. Vi har desuden masser af opskrifter og ideer, man kan tage med hjem og lege videre med,” fortæller Helle-Marie Taastrøm.

Naturcenterets både sejler under hele arrangementet, så der er god mulighed for at komme en tur på vandet og få vind i håret. Billetter udleveres gratis efter ”først til mølle princippet” fra arrangementets start.

I sommercafeen kan man købe kaffe, te, kage og frugt. Det hele foregår lørdag d. 17. juni 2017 kl. 10.00 til 14.00 på Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, og man er velkommen til at medbringe madkurv.

Følg Randers Naturcenter på facebook