Lukkede skoler kan få nyt liv som borgerhus og etageboliger

En del af Gjerlev Enslev skole bliver til et borgerhus, og en ny lokalplan, som vil gøre det muligt at omdanne en del af Vorup Skole til boliger, kommer nu i høring. Det besluttede Randers Byråd på mødet den 12. juni 2017. Begge skoler lukkede i forbindelse med, at Randers Kommune indførte en ny skolestruktur for knap to år siden.

12. juni 2017 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Der er nu taget stilling til fremtidsplanerne for de sidste af de i alt fem folkeskoler, der lukkede, da Randers Kommunes nye skolestruktur blev indført. På mødet den 12. juni 2017 besluttede Randers Byråd nemlig, at en del af Gjerlev Enslev Skole bliver til et borgerhus. Og på samme møde besluttede byrådet, at en ny lokalplan, der vil gøre det muligt at omdanne en del af Vorup Skole til boliger, skal i høring.

Ud over Gjerlev Enslev Skole og Vorup Skole, lukkede Hadsundvejens Skole, Nyvangsskolen og Rytterskolen, da Randers Kommune indførte den ny skolestruktur i 2015. Hadsundvejens skole er allerede omdannet til Psykiatriens Hus. Nyvangsskolen er revet ned, og her er byggeriet af et nyt plejehjem og børnehus i fuld gang. Og endelig er specialskolen Firkløverskolen flyttet ind i Rytterskolens lokaler.

 

Nyt liv i eksisterende bygninger

Med byrådets seneste beslutninger er det planen, at en del af den tidligere Gjerlev Enslev Skole bliver til et borgerhus og, at Lokalhistorisk Arkiv flytter ind i bygningen. Borgerhuset vil også komme til at huse ældreområdets Aktivitetscenter, der i dag har hjemme i Gjerlevcentret, ligesom øvrige af lokalsamfundets aktiviteter kan foregå i borgerhuset.

Læs mere om planerne for Gjerlev Borgerhus på byrådets dagsorden

Derudover vil lokalplanen for området ved den tidligere Vorup Skole blandt andet give mulighed for, at skolen og SFO-bygningen bliver ombygget til omkring 60 etageboliger. Og at der på boldbanerne kan bygges op til 50 rækkehuse, ligesom der i området vil være mulighed for at bygge et kultur- og idrætscenter. I alt dækker lokalplanen et område på cirka 3.3 hektar.

Læs mere om lokalplanforslaget på byrådets dagsorden

Lokalplanen vil snart blive sendt i høring, hvorefter alt høringsmateriale vil være tilgængeligt på plan.randers.dk.

LÆS OGSÅ: Borgermøde om Vorup Kultur- og Idrætscenter