IT-hul hos KMD er lukket

KMD har oplyst Randers Kommune om, at der har været en sikkerhedsbrist i systemet Digital Pladsanvisning i hele landet. Borgere over hele landet - herunder Randers Kommune - er berørt, men der er ifølge KMD ikke blotlagt personfølsomme oplysninger.

15. juni 2017 - Oprettet af Peder Rasmussen

Ifølge KMD er to borgere i Randers Kommune berørt af bristen. Randers Kommune er ved at kontakte de to borgere direkte og informeret om episoden, som altså ikke har berørt personfølsomme oplysninger.

KMD modtog den første henvendelse om sikkerhedsbristen allerede d. 17 maj. Alligevel blev KMDs kunder først orienteret d.13. juni. Randers Kommune har kritiseret KMD for den meget sene udmelding til kommunerne og udbedt en skriftlig opfølgning på, hvordan KMD fremadrettet tænker at håndtere lignende sager. 

80 kommuner landet over benytter KMDs system Digital Pladsanvisning, som bruges til at anvise pladser i kommunernes børnepasningstilbud.

Du kan læse KMDs brev til Randers Kommune her