Flere intelligente skraldespande i Randers

For en måned siden fjernede Randers Kommune 100 skraldespande i midtbyen i Randers og erstattede dem med 20 intelligente spande. De nye affaldsspande er en succes. Nu sætter kommunen yderligere 10 spande op på Justesens Plæne og Jens Otto Krags Plads

06. juni 2017 - Oprettet af Britt Møller

Randrusianeren har taget godt imod de nye skraldespande, der står i Randers midtby. De talende spande, der selv presser affaldet sammen ved hjælp af solceller, og som selv giver besked, når de skal tømmes, har givet driftsfolkene i kommunen tid til at lave andet arbejde end at tømme spande. Samtidig er der blevet mindre henkastet affald på gaderne.

De gode resultater med de nye spande glæder Frank Nørgaard, der er formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune:

”Der var mange, der tvivlede på, om 20 skraldespande kunne erstatte 100 spande. Det viser sig heldigvis, at borgerne gerne vil gå lidt længere med deres affald. Samtidig har de nye lukkede spande bevirket, at fuglene ikke længere kan sprede affaldet, så de nye spande har indtil videre gjort en stor forskel, ” siger Frank Nørgaard.

Spande skal snakke til unge

To af de nye intelligente skraldespande skal stå i Stemannsgade ved Kulturhuset, mens otte andre spande bliver fordelt på Jens Otto Krags Plads og på Justesens Plæne:

”Der kommer mange unge mennesker og hygger sig både på pladsen og på plænen om sommeren. Vi ved af erfaring, at det generer en hel del affald. Vi håber derfor, at de talende skraldespande, vil motivere de unge til at smide deres dåser og papir i de nye spande, så stederne bliver renere og pænere, ” siger Frank Nørgaard