12 østjyske borgmestre træder sammen ind i Global Parliament of Mayors

De 12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus har netop officielt underskrevet indmeldelsen i Global Parliament of Mayors – en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over. Det foregik, mens borgmestrene er til Folkemøde på Bornholm. Dermed har de 12 borgmestre valgt sammen med borgmestre verden over at dele ideer og løsninger på globale udfordringer, som de nationale parlamenter ikke magter.

Business Region Aarhus består af de 12 østjyske kommuner: Hedensted, Odder, Silkeborg, Viborg, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Favrskov, Skanderborg, Samsø og Aarhus

16. juni 2017 - Oprettet af Karen Balling Radmer

Verdens problemer er ifølge borgmestrene blevet så komplekse, at de kun kan løses lokalt.  Her styrer bystyret. Derfor handler det om at udtænke og gentænke - og dele de gode løsninger, der kan indfri FN’s mål for en bedre verden.  

"Vi skriver under på en ambition om at være med til at løse nogle af de største og mest komplekse problemer, der er i vores verden. Forudsætningen for at kunne tage favntag med klimaudfordringer, social sammenhængskraft og globale kriser, der opstår, det er, at vi står sammen. Vi oplever, at en stribe nationale parlamenter verden over har svært ved at løfte sig op over det almindelige politiske skænderi og tage favntag med det, som er nødvendigt at få løst,” sagde Jacob Bundsgaard, medlem af formandskabet i Business Region Aarhus og borgmester i Aarhus Kommune.

”Vores ambition er at give vores bidrag til løsninger som borgmestre og som byer. Når man ser på udviklingen rundt om i verden, så spiller byer en større og større rolle. Vi tror på, at vi på tværs af store og små byer sætter os sammen,” sagde Jacob Bundsgaard og fortsatte:   

”Vi melder os ind i Global Parliament of Mayors, fordi løsninger er nødt til at tage et lokalt afsæt i den virkelighed vi oplever i kommunerne, og vi er nødt til at løfte det op på et internationalt plan. Det handler om evnen til at gøre noget, om at omsætte tanker og ambitioner til handling. Det er netop, hvad vi gør hver dag i kommunerne med borgmestrene i spidsen. Og så tager det afsæt i en ambition om, at hvis borgmestre var dem der bestemte, så ville verden se lidt bedre ud,” sagde Jacob Bundsgaard.

”Byer og netværk af byer i business regioner er tæt på indbyggere, erhvervsledere og institutioner og kan derfor nemmere tænke i helheder f.eks., når vi skaber nye og bæredygtige løsninger på klimaudfordringer. Bag den Østjyske millionby står 12 byråd og en lang række samarbejdspartnere fra erhvervsliv, videninstitutioner og organisationer. Her kan vi træffe beslutninger og eksekvere. Og det er netop kendetegnende for en byregion, at der kan ske handling,” siger Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs Kommune.