Rygestop kun for mænd

Randers Sundhedscenter gentager succesen med rygestopholdet ”Kvit og fit”, som kun er for mænd. Rygestoppet bliver koblet til fysiske aktiviteter, så deltagerne har mulighed for at skifte den dårlige vane ud med en sund livsstil. 11 ud af 18 deltagere på første hold havde succes med rygestoppet.

15. maj 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Masser af gode grin, fysiske aktiviteter og mandehørm både over og under bæltestedet – det er en del af elementerne i rygestopkurset ”Kvit og fit” for mænd i Randers Kommune.

”Vores første hold var en stor succes. Normalt er der mange frafald på et rygestopkursus, og kun ganske få lykkes med rygestoppet, men mændene klarede sig godt – 18 ud af 20 tilmeldte gennemførte kurset, og hele 11 deltagere havde kvittet smøgerne, da vi stoppede,” fortæller rygestoprådgiver, Ulla Skov Aldahl.

Mændene bliver introduceret til forskellige fysiske aktiviteter og får mulighed for at finde ud af, hvad der passer godt til dem. Ifølge rygestoprådgiveren gav det deltagerne en ekstra motivation for at gennemføre rygestoppet.

”Efter den fysisk aktive del af undervisningen havde deltagerne meget mere energi og lyst til at fokusere på rygestoppet, og der blev snakket med stor ærlighed om, at det virkelig er noget l… at ryge. Vi løfter jo ikke pegefingre eller laver skræmmekampagner, men det gav deltagerne en gejst til at komme af med den dårlige vane,” fortæller Ulla Skov Aldahl.

Kvit og Fit holdet starter i uge 22 i forbindelse med Mens Health Week i juni 2017. Man kan tilmelde sig på Randers Kommunes hjemmeside eller ved at sende en sms med teksten ”rygestop” til 1910. 

Tilmeld dig her