Røgfri Fremtid i Randers

Ingen børn og unge ryger i 2030. Det er visionen for partnerskabet bag Røgfri Fremtid, som Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden står bag. Randers Kommune er samarbejdspartner.

31. maj 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden har taget initiativ til Røgfri Fremtid; et partnerskab der vil arbejde for, at kun fem procent af den voksne befolkning og ingen børn og unge ryger i 2030.

”Vi er partnere i Røgfri Fremtid, fordi vi har et mål om at blive en røgfri kommune. Det kræver et stort engagement – ikke bare fra Randers Kommune, men også fra foreninger, organisationer og borgere. Samarbejdet med Røgfri Fremtid kan være med til at gøre visionen til virkelighed,” siger Lene Jensen, sundhedschef i Randers Kommune.

For at sætte fokus på visionen om en røgfri fremtid er Randers Sundhedscenter til stede på busterminalen om formiddagen onsdag den 31. maj, som er den internationale ”no tobacco day”.

”Vi deler materiale ud og er til rådighed for spørgsmål om rygestop. For os er hver eneste dag ”no tobacco day”, og vi har masser af tilbud om forskellige rygestopkurser hele året rundt,” fortæller Jannie Martensen, rygestoprådgiver og sundhedskoordinator på Randers Sundhedscenter.

Man kan finde mere information om rygestopkurser på Randers Sundhedscenters hjemmeside, eller man kan sende en sms med teksten ”rygestop” til 1910 – så bliver man kontaktet af en rygestoprådgiver.

Fakta om unge og rygning

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse)

  • De fleste, der ryger, har tændt den første cigaret inden deres 18-års fødselsdag.
  • Næsten hver femte af de 15-årige i Danmark ryger hver dag eller ind imellem.
  • Antallet af rygere i Danmark har i flere år ligget stabilt på 17 procent.
  • Knap 14.000 mennesker i Danmark dør hvert år på grund af rygning.
  • 62 procent af dem, der ryger, vil gerne holde op.