Børnekor fra Randers optræder i Tivoli

Når der i weekenden den 27.-28. maj er 'Børnekordage' i Tivoli, København, bliver det med deltagelse af det multietniske børnekor fra Jennumparkens Fritidshjem. Koret har med forskellig besætning gennem årerne sunget ved flere store nationale lejligheder, på tv og sågar for Dronningen. Repertoiret er alt fra gamle danske sange, salmer og viser til forskellige etniske sange og nutidens pop-toner. Sangen bliver brugt til at danne fællesskab og skabe glæde blandt både børn og forældre.

22. maj 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Koret blev dannet i 2008, der officielt var udnævnt til "Sangens år". Det første år blev det til fire arrangementer, hvor børn, søskende og forældre deltog. Ligeledes blev det til et større arrangement, hvor beboerne i Jennumparken blev inviteret til at se børnene optræde.

"Vi oplevede hurtigt, at vi fik gladere børn. Nogle børn er blevet mere udadvendte, andre tør tage flere udfordringer op, og børnenes selvværd er steget. Det har også betydet, at børnene er blevet bedre til at koncentrere sig. Samtidig blev initiativet taget godt imod af både forældre og beboere i området. Derfor fortsatte vi med koret, " fortæller leder af fritidshjem og børnekor, Birgitte Kaas Sørensen.

Først blev Pigekoret startet og siden kom Børnekoret til. Nu er de to kor slået sammen til Jennumparkens Børnekor. Flere af kormedlemmerne har så stort talent, at de er blevet optaget i det lokale kirkekor "Sct. Mortens spirekor".

"Her bliver der ikke set på religion, så det glæder også for nogle af de muslimske børn," fortæller Birgitte Kaas Sørensen.

Jennumparkens Børnekor består på nuværende tidspunkt af 34 børn i alderen 6-12 år, hvoraf 76 procent har en anden etnisk baggrund end dansk. Samtidig er der 11 forskellige nationaliteter repræsenteret.

"Børnene elsker at synge. Det er med til at give et godt fællesskab og forståelse for hinanden. Koret er således et fantastisk redskab til også at skabe en vellykket integration, " fortsætter Birgitte Sørensen.

"Børnekordage" i Tivoli har fokus på landets yngste sangere. Haven vil summe af sprudlende sangglæde fra mange dygtige børn og unge. Tivolis gæster vil i eftermiddagstimerne få mulighed for at høre børnekor i alle størrelser, genrer og fra hele landet. De 16 ældste fra Jennumparkens Børnekor optræder kl. 15.10, lørdag den 27. maj i Orangeriet.