Aftentur i Tuemose

Onsdag aften kan du komme med på en guidet tur ind om den spændende højmose mellem Læsten og Fussingø - en perle hvad angår både kulturhistorie og natur. Hør om hvad mosen har betydet i fortiden og om den natur, der har udviklet sig. Hør om historiske fund, tørvegravning, tørvemosser, urørt skov, kødædende planter og om muligheden for at genoprette en del af mosen.

Højmosen set fra oven. Dronefoto af Tuemose mellem Læsten Bakker og Fussingø.

19. maj 2017 - Oprettet af Kim Brandt Thomsen

Onsdag den 24. maj fra kl. 18.30 - 21 inviterer Purhus Lokalhistorisk Arkiv, Naturstyrelsen Kronjylland og Randers Kommune, Miljø & Teknik på en naturtur i Tuemose mellem Læsten og Fussingø.

Turen arrangeres i lighed med andre offentlige ture til højmoser i Danmark som en markering af 25 års jubilæet for EU's LIFE program.

Randers Kommune og Naturstyrelsen Kronjylland inviterer efter turen på kaffe og kage.

Mødested er P-pladsen ved Vasepladsen, nærmeste postadresse er Vasevej 10, 8920 Randers NV. Herfra går vi langs skoven og engene til mosen. Medbring gode støvler, helst gummistøvler, da det kan blive vådt, hvis du vil med udenfor stien.

Turledere er Jytte Nielsen, Purhus Lokalhistorisk Arkiv, Aksel Jørgensen samt biolog Pia Boisen Hansen, Randers Kommune (tlf. 2544 1699).


Den kødædende plante soldug kan du få lejlighed til at stifte nærmere bekendtskab med, når Purhus Lokalhistorisk Arkiv, Naturstyrelsen Kronjylland og Randers Kommune, Miljø & Teknik onsdag den 24. maj inviterer på naturtur i Tuemose mellem Læsten og Fussingø.