Suppe, kaffe og kage for fællesskab

Der er lagt op til en fantastisk hyggelig aften, når Ældre Sagen, Madservice Kronjylland, Bysekretariatet og ældreområdet i Randers Kommune inviterer til middag med suppe, kaffe og kage i forbindelse med det landsdækkende initiativ Danmark Spiser Sammen i uge 17.

03. april 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

I løbet af uge 17 mødes mange tusinde danskere til sociale spisearrangementer over hele landet. Det er Folkebevægelsen Mod Ensomhed, der endnu engang lægger op til, at ensomhed kan bekæmpes via et godt måltid mad i lige så godt selskab.

”Vi håber, at vi gennem det gode værtskab, kan være med til at skabe rummelige fællesskaber, hvor ensomhed ses som et kollektivt ansvar. Vi uddeler også postkort og opfordrer til at bruge dem til at udveksle kontaktoplysninger, så gæsterne selv kan lave nye aftaler om at mødes igen hjemme eller ude,” fortæller Thea Dalsgaard, formand for Ældre Sagen i Randers-Nørhald-Langå.

Aftenens menu står på suppe, kaffe og kage krydret med humoristisk foredrag ved pensioneret PET-politimand Hugo Mortensen.

Arrangementet finder sted torsdag d. 27. april kl. 17.00 til 20.00 på Fritidscenteret i Vestergade. Alle over 50 år er velkomne – uanset om man er i forhold, enlig, tilflytter eller bare har lyst til at deltage i socialt samvær. 

Information om tilmelding

Tilmelding til arrangementet foregår i dagene 3. til 7. april.

Billetter købes via netbank (reg 6187 konto 0000136107) eller på Ældre Sagens Kontor samt hos Bysekretariatet på følgende tidspunkter

  • Mandag d. 3. april 10-12 og 15-17
  • Onsdag d. 5. april 10-12
  • Fredag d. 7 april 10-12

Ældre Sagens kontor, Odinsgade 14A, 8600 Randers C

Bysekretariatet, Flyvervej 5 st.th, 8930 Randers NØ

Medbring venligst aftalte penge

Fakta om ensomhed

Kilde: Ældre Sagen

  • Mangel på netværk øger risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 procent.
  • Ensomhed er en følelse af ofte at være uønsket alene.
  • Man kan opleve ensomhed, hvis man er omgivet af mennesker, som ikke er nærværende i deres kontakt med én. Modsat kan man være alene uden at føle sig ensom.
  • Ensomhed er en subjektiv følelse.