Hæder til en rummelig arbejdsplads

11 ud af 20 medarbejdere er ansat på særlige vilkår i Hjælpemiddelhuset Kronjylland. Virksomheden tilbyder desuden løbende praktik-, jobtrænings- og afklaringsmulighed for udsatte borgere, og blandt andet derfor har de modtaget Randers Kommunes CSR-certifikat.

Susanne Solberg (tv) og Jesper Heilmann Petersen (mf) modtager CSR-certifikatet fra Dan Sonne Hansen (th) på vegne af Hjælpemiddelhuset Kronjylland.

28. april 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

”Vi vil gerne sætte fokus på lokale virksomheder, der gør en forskel for borgere med særlige udfordringer. Hjælpemiddelhuset Kronjylland er med til at ansætte og fastholde mennesker inden for det rummelige arbejdsmarked, og derfor får de CSR-certifikatet,” fortæller Dan Sonne Hansen, Fleksjobambassadør i Jobcenter Randers.

CRS står for Corporate Social Responsibility og er en betegnelse for virksomheders sociale og samfundsmæssige ansvar.

I løbet af 2017 uddeler Randers Kommune 100 CSR-certifikater til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar i forhold til ledige, som befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Det er både private og offentlige arbejdspladser, der kan modtage prisen, og blandt tidligere modtagere af certifikatet er DermaPharm og Verdo.

”Omkring hver femte dansker har en form for et handicap, og langt de fleste fungerer fint på arbejdsmarkedet. Nogen skal bare have ekstra støtte og tid til at finde sig til rette, og derfor har vi brug for de rummelige virksomheder,” siger Dan Sonne Hansen.

Susanne fik ro efter psykisk nedbrud

For mange år siden gik Susanne Solberg helt psykisk ned efter en arbejdsskade, og hun var ikke på toppen, da hun startede i arbejdsprøvning på Hjælpemiddelhuset Kronjylland. Nu har hun snart 10 års jubilæum, og hun elsker sin arbejdsplads.

”Jeg oplevede, at der var fokus på mine kompetencer, og jeg blev tilbudt et flexjob efter arbejdsprøvning. Visheden om, at jeg ikke længere var ved at ryge ud af systemet, gav mig ro, og så kunne jeg også yde mere,” fortæller Susanne Solberg og tilføjer, at hun har en fantastisk arbejdsplads.

Susanne nævner blandt andet det gode arbejdsmiljø og muligheden for at tage konstruktive samtaler med sin leder, hvis man har udfordringer, der påvirker indsatsen på arbejdspladsen.

”Vi vil gå rigtig langt for de medarbejdere, der gerne vil gøre en indsats for at være på arbejdsmarkedet, selvom de har udfordringer. Når viljen og evnerne er der, så finder vi også en løsning,” fortæller Jesper Heilmann Petersen, leder af Hjælpemiddelhuset Kronjylland.