Få flere vilde dyr i haven

Du tænker måske, at du er heldig, hvis pindsvinet er en hyppig gæst i din baghave – eller måske du med en vis misundelse betragter den kønne sommerfugleflok, der altid besøger din nabos forhave og ikke din. Men faktisk kan du gøre rigtig meget for at indrette din have til et attraktivt sted for naturens vilde dyr.

20. april 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

En have kan sagtens se velplejet og ordentlig ud og samtidig rumme steder til vilde dyr som sommerfugle, vilde bier, fugle, egern og pindsvin.

”Man behøver ikke lave hele sin baghave om til en naturgrund for at tiltrække de vilde dyr, men ønsker sig i sin have – det er nok med små ændringer, der opfylder dyrenes behov for føde,” fortæller biolog og forfatter Sussie Pagh, der er aktuel med bogen Flere vilde dyr i haven.

Torsdag d. 27. april 2017 gæster hun Randers Naturcenter til et foredrag, hvor hun giver gode råd til haveejeren, der nyder besøg af de vilde bevingede eller pelsklædte gæster i haven.

”Hvis man gerne vil have sommerfugle og bier, skal man sørge for at have blomster med pollen; for eksempel enkeltblomstrede roser. Egern kommer gerne på besøg, hvis man har en nøddebusk eller lægger nødder frem på foderbrættet. Det er også en god idé at have et vandbassin eller bare en vandskål på græsplænen,” fortæller Sussie Pagh.

Sussie Pagh er klar med mange flere gode råd og smukke billeder af de mange arter, man kan invitere ind i sin have. Foredraget finder sted på Randers Naturcenter torsdag d. 27. april kl. 19.00 – 20.30. 

Følg Randers Naturcenter på facebook

Bier og sommerfugle er galde for enkeltblomstrede roser. Foto: Merete Møller.