Cyklister var glade for gratis cykelservice

Lisbeth Dangren og hendes mand foretrækker at tage cyklen, når de skal shoppe i Randers.

28. april 2017 - Oprettet af Britt Møller

Eventen var arrangeret af Randers Cykelby og to cykelhandlere i Randers. Formålet var at få flere til at vælge cyklen til indkøb. At dømme efter travlheden hos de to cykelhandlere, var arrangementet en succes:

”Vi har tjekket en del cykler i løbet af dagen, og cyklisterne har været meget positive over det gratis tilbud,”  sagde Mirwais Salem, fra cykelbutikken, Randers Cykelservice.

Lisbeth Dangren var én af de mange cyklister, der fik et gratis cykeltjek:

”Det er en dejlig overraskelse og et godt tilbud, som man ikke kan sige nej til,”   sagde Lisbeth Dangren, der var taget på shopping i Randers City sammen med sin mand:

”Der er ingen grund til at køre i bil, hvis man bor i cykelafstand til byen, som vi gør. Det giver god motion og frisk luft, så medmindre vi skal købe mange varer, tager vi altid cyklen til indkøb,”   sagde Lisbeth Dangren.

Morfar slipper for cykelreparation

Cykelforretningen ”Jørgen Schmidt cykler” havde en stand på Rådhustorvet.  Udover gratis cykeltjek havde forretningen tilbud på cykelhjelme:

”Vi vil gerne sætte fokus på sikkerheden. Derfor har vi sat priserne på hjelme ned i dag, hvor vi er i kontakt med mange cyklister,” sagde Thomas Eriksen, cykelmekaniker ved Jørgen Schmidt cykler.

Han havde blandt andet travlt med at stramme kæden på Stine Eibys røde cykel:

 ”Min morfar plejer at sørge for at få min cykel repareret. Det slipper han for nu,”  sagde Stine Eiby, der hver dag cykler 20 kilometer frem og tilbage til studie og arbejde fra sit hjem i Øster Bjerregrav:

”Jeg elsker at cykle. Man bliver mere frisk og i bedre humør af at få rørt sig dagligt. Men det er vigtigt, at cyklen er tjekket og i god stand, og nu har jeg fået det gjort ganske gratis, så det er skønt, ” sagde Stine Eiby

Stine Eibys cykel er 7 år, men i fin stand, fordi hendes morfar er god til at sørge for, at den bliver tjekket og efterset. Det slipper han dog for i denne omgang. 

Fakta

Cyklisterne fik gratis cykeltjek af cykelforretningerne, Jørgen Schmidt Cykler og ”Randers Cykelservice.

Alle cyklende børn fik udover et gratis cykeltjek et gavekort til en is fra Frellsens Chokolade i Randers.