Randers skal have en demenspolitik

Torsdag d. 9. marts 2017 inviterer ældreområdet i Randers Kommune til et borgermøde for at få input til udformningen af kommunes første demenspolitik.

09. marts 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Hvis du får en demenssygdom, hvad vil så være vigtigt for dig at bevare i din hverdag? Og for at du kan hjælpe et menneske med demens i byrummet, hvad er så vigtig viden?

Det er blandt de spørgsmål, som gæsterne til borgermødet om Randers Kommunes første demenspolitik skal diskutere. Randers blev i 2016 udnævnt til Demensvenlig Kommune og har derfor blandt andet forpligtet sig til at arbejde for at skabe et demensvenligt lokalsamfund.

”Vi håber at få en masse input til en demenspolitik, der skal sætte klare mål for vores arbejde med mennesker med demens og støtte til deres pårørende,” siger Helle Sahl, demenskonsulent i Randers Kommune.

Deltagerne til borgermødet er inviteret med det formål at få kommunen repræsenteret så bredt muligt. Blandt andet deltager repræsentanter fra Ældre Sagen, idræts- og frivillige foreninger, biblioteket, Alzheimerforeningen, Østjyllands Politi og borgere med demenssygdom tæt inde på livet.

Mødet finder sted torsdag d. 9. marts 2017 kl. 16.30 – 19.30 på Gudenåcenteret i Randers Kommune. Medier er velkomne til at deltage og kan melde deres ankomst til demenskonsulent Helle Sahl på tlf. 2937 2125.