Randers rydder op i cyklerne

For at skabe mere plads til jernhestene i cykelstativerne ved Busterminalen og de øvrige cykelparkeringer i Randers midtby, vil Randers Kommune fjerne ødelagte og glemte cykler.

21. marts 2017 - Oprettet af Britt Møller

Fra mandag den 20. marts sætter kommunen grønne sedler på alle cykler, der står parkeret ved Busterminalen og i bymidten. Cyklens ejer har derefter 14 dage til at fjerne sedlen, så kommunen kan se, at cyklen er i brug:

”Vi er i gang med en tiltrængt forårsoprydning. Rigtig mange mennesker tager cyklerne frem fra vinterhiet til job og indkøb, når det bliver forår, og så skal der være plads til alle deres cykler,” siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby

Fakta

Mandag den 3.april samler Randers Kommune alle de cykler ind, hvor der fortsat sidder sedler på cyklen og sætter dem i depot.

Fire uger derefter bliver cyklerne afhentet af politiets hittegodskontor, der opbevarer cyklerne i en måned , før de sælger cyklerne på auktion.

Hvis en cykel forsvinder i forbindelse med en cykelindsamling, skal man kontakte Randers Kommunes  Driftsafdeling på telefon 89151677, da de opbevarer cyklerne i fire uger, inden cyklerne bliver afleveret til hittegodskontoret.