Unge inviteres til Nordisk Venskabsby Uge i Randers

Randers Kommune inviterer 17 unge fra kommunen til NOVU - Nordisk Venskabsby Uge i Randers. Det sker i dagene den 25. juni - 1. juli 2017. Her mødes 85 unge fra de nordiske lande til en hyggelig og lærerig uge.

Unge fra hele norden mødes til NOVU, der foregår på skift mellem landene. Foto: Asbjørn Kenne Jensen

31. marts 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Venskabsbyugen byder på nordisk samvær, nye venskaber og fagligt udbytte.

Der er workshop om dagen og sociale aktiviteter om aftenen. Der er workshops som Snack & smoothie, Håndværk og design, Kor, Stomp, Nycirkus samt Ungedebat.

Som en del af ugen kan deltagerne stille spørgsmål om klima og bæredygtighed til skuespiller Nikolaj Coster-Waldau, der er FN Goodwill ambassadør. Nikolaj, der er grønlandsk gift, har igennem sine 25 år med jævnlige ture til Grønland selv oplevet klimapåvirkningerne. 

Nordisk Venskabsby Uge er en tilbagevendende begivenhed med deltagere fra Akureyri (Island), Ålesund (Norge), Västerås (Sverige), Lahti (Finland) og Randers. Ugen giver 85 unge mulighed for at stifte bekendtskab med nordisk kultur, knytte nye venskaber på tværs af sprog og kultur og dygtiggøre sig inden for specifikke områder. Det er gratis at deltage. Der er to voksne gruppeledere med fra hvert land.

Der kræves ikke særlige forudsætninger ud over interesse for nordisk samarbejde og lyst til at indgå i nye relationer. Foruden deltagelse i temaerne lægges der stor vægt på, at deltagerne er aktive i sociale og kulturelle aktiviteter på tværs af temaerne. 

Hør mere om NOVU i Randers og sommerens workshops - interview fra Radio ALFA

NOVU er for unge mellem 16-20 år. Det er et fuldstændigt alkohol- og stoffrit arrangement, hvor overtrædelse kan medføre bortvisning. Alle unge og gruppeledere vil blive indkvarteret i klasselokaler på en skole i Randers.

Se flere informationer på www.novu.randers.dk

Ansøgningsskema skal være modtaget senest mandag den 17. april.

Ansøgningsskema til ansøgere fra Randers Kommune

Eventuelle spørgsmål og henvendelser om NOVU 2017 rettes til Birgitte Strøbeck, Kultur- og fritidsafdelingen, Laksetorvet, 8900 Randers C, tlf. 89 15 10 76, novu@randers.dk