Hvor går naturvejlederen selv med sin hund?

Randers er rig på natur- og kulturperler, og nu får borgerne mulighed for at få tips og gode råd fra eksperterne på området – nemlig de lokale historikere og naturvejledere.

23. marts 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

Om man er ny i Randers eller har boet i kommunen i 40 år – der er tips til alle, der er interesseret i spændende natur- og kulturture i nærområdet, når Randers Naturcenter afholder arrangementet Natur- og Kulturperler i Randers i samarbejde med Museum Østjylland.

Gæsterne kan møde historikerne Tina Knudsen Jensen og Mathilde Storvang fra Museum Østjylland og naturvejlederne Lars Maagaard og Helle-Marie Taastrøm fra Randers Naturcenter til et oplæg og en snak om naturområder og skønne naturhistoriske steder i Randers og omegn.

”Vi vil fortælle lidt om vores personlige yndlingssteder, og så er vi klar til at give gode råd ud fra, hvad deltagerne er interesseret i at opleve,” siger lederen af Randers Naturcenter, Helle-Marie Taastrøm.

Den grønne ring omkring Randers

Hvis man har boet i Randers i mere end et par uger, så har man givetvis bemærket, at der ligger rigtig mange parker tæt på centrum i Randers. Det er ikke spor tilfældigt.

”I begyndelsen af 1900-tallet begyndte man bevidst at tænke de grønne områder ind i byplanlægningen, og faktisk kan man gå igennem forskellige byparker helt fra Tøjhushaven og til Doktorparken. Der er lagt rigtig mange tanker i anlæggelsen af parkerne, og vi løfter sløret for nogen af dem,” fortæller historiker Tina Knudsen Jensen fra Museum Østjylland.

Arrangementet foregår tirsdag d. 4. april fra kl. 19.00 på Randers Naturcenter. Der er kaffe på kanden og god tid til at stille spørgsmål til værterne. 

Følg Randers Naturcenter på facebook