Hundeforening og kommune skaber rum for hundene i midtbyen

Randers Hundeforening er i samarbejde med Miljø- og teknikforvaltningen ved at skabe en hundelegeplads i Randers Centrum. Stedet er plænen ved Mediehuset i Toldbodgade - et grønt område der ejes af Randers Kommune men holdes af ejendomsselskabet bag Mediehuset. Her vil Randers Hundeforening lave et hegn på 40x50m, hvor borgere i Randers kan være aktive med deres hunde uden snor.

20. marts 2017 - Oprettet af Kim Brandt Thomsen

Vita Hougaard og hundeforeningen er ved at søge fonde og sponsorer til hegnet, og pt. har to lokale dyrehospitaler givet tilsagn om bakke op om projektet. Selv om der er et stykke i mål endnu, regner Vita Hougaard med, at indhegningen vil kunne stå færdig til sommer.

Landskabsarkitekt ved Randers Kommune Martin Tranholm Frøst fortæller, at Randers Hundeforening sidste år henvendte sig til Miljø og Teknik med det ønske, at hundeejere kunne få et sted i Randers C, hvor de kunne mødes og lege med deres hunde.

”Vi var positive over for sammen at lave dette projekt, hvor der udover at være en stor social gevinst også er et pædagogisk potentiale i, at hundeejere lærer hinanden, hvordan man har hund i det offentlige rum,”

Martin Frøst tilføjer, at Gaia museet og Mediehuset har været med i processen, så hegnet vil blive optimalt tilpasset til omgivelserne. 

Du kan følge med på facebook under gruppen ”Hund i Randers C”.