Hjerneuge: Kom til åbent hus i hjernecentret

Vidste du, at der i Danmark hver dag indlægges i gennemsnit 55 voksne og fire børn med hjerneblødning, blodprop i hjernen eller akutte hjernetraumer? Uge 11 er international hjerneuge og i den anledning byder Hjernecenter Randers indenfor til åbent hus. Her kan du blive klogere på hjernen, høre om centrets tilbud og møde personale og frivillige. Du kan også høre om, hvordan du selv kan blive frivillig og gøre en forskel for andre.

13. marts 2017 - Oprettet af Peder Rasmussen

Det er ikke noget, man hører meget om til daglig, men faktisk lever mere end 120.000 danskere med en hjerneskade, og i alt indlægges der hvert år 20.000 voksne og 1500 børn som følge af en hjerneblødning, en blodprop i hjernen, et slag mod hovedet eller iltmangel.

På hjørnet af Bakkevej og Viborgvej ligger Hjernecenter Randers. Den smukke, gamle bygning i røde mursten rummer et hav af aktiviteter for og med mennesker, som af den ene eller anden grund har fået en skade på deres hjerne. Centeret tilbyder blandt andet taleundervisning, neuro-undervisning, rådgivning af pårørende samt bostøtte og vejledning. Derudover har centret ”åben café”, kreativt værksted, madlavningshold, havehold og meget mere.

Åbent Hus for alle

Huset og aktiviteterne drives i fællesskab mellem medarbejdere og frivillige. Gruppen af frivillige er en broget skare af studerende, tidligere brugere, pårørende og andre, som har lyst til at gøre en forskel. Begge køn og alle aldre er repræsenteret, og der er altid plads til flere på holdet.

Åbent hus-arrangementet finder sted onsdag. d. 15. marts klokken 10-12 på Hjernecenter Randers, Bakkevej 1 i Randers. Her er alle velkomne til at komme forbi og høre mere om husets aktiviteter, få en kop kaffe og et stykke kage i den hyggelige café og få en snak med personale, brugere eller nogle af de frivillige. Du kan også prøve kræfter med nogle af de opgaver og øvelser, som bruges i forbindelse med screening og undervisning af personer med en hjerneskade.

Du kan læse mere om hjernecenteret på hjemmesiden