Frivillige samler affald på Gudenåen

Flasker, dåser og plastik hører ikke blandt de ting, man håber at se på en tur langs Gudenåen. Desværre hober der sig en del affald op både på og langs vandet, og derfor arrangerer Randers Naturcenter og Fluefiskerne i Randers igen i år en affaldsindsamlingsdag i det smukke naturområde ved Danmarks eneste flod.

Foto fra sidste års indsamling af affald på Gudenåen.

16. marts 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

På en smuk septemberdag i 2016 kunne naturgæster ved Gudenåen nær Randers opleve en gruppe sejlende, der hev en noget anderledes fangst i land – blandt andet en større mængde plastik, tomme dåser og en meget rusten del af en scooter.

Det var Fluefiskerne i Randers og Randers Naturcenter, der havde engageret en gruppe frivillige med det formål at rense en del af Gudenåen for affald. Initiativet var en succes, som parterne nu gentager.

”Der var heldigvis ikke så meget, som vi havde frygtet, men det er alligevel rigtig godt at få fjernet det affald, der er både på vandet og langs stierne i området,” siger naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.

Belært af sidste års erfaring er dette års arrangement lagt tidligere på året, fordi vegetationen forhindrede deltagerne i at nå ind til noget af det affald, de kunne se mellem sivene. Derudover er tidspunktet afstemt med Dansk Ornitologisk Forenings lokalforening i Randers, så man ikke griber forstyrrende ind i fuglenes ynglesæson.

Et par timer med kaffe, suppe og affald

Affaldsindsamlingen foregår lørdag d. 25. marts fra kl. 9.00 til cirka kl. 13.00. De frivillige starter dagen med et gratis rundstykke og en kop og kaffe og slutter af ved middagstid med en tallerken varm suppe.  

”Jeg håber, at rigtig mange vil bruge et par timer sådan en lørdag formiddag på en god gerning, så vi kan få en Gudenå, der ikke flyder med affald,” siger Henrik Leth fra Fluefiskerne i Randers, der står bag arrangementet i samarbejde med Randers Naturcenter.

Alle kan være med på dagen, men man skal have sin egen båd med for at deltage i affaldsindsamlingen fra vandsiden. Hvis man ikke er registreret til sejlads på Gudenåen med motorbåd, skal man have et gæstemærke. Man kan ringe til naturcenteret på tlf. 86 432537 for mere information.

Se Henrik Leths videooptakt til arrangementet

Følg Randers Naturcenter på facebook