Ansatte på Regionshospitalet giver rundstykker til cyklister

Tirsdag morgen den 4. april står friske ansatte og hospitalsdirektør, Jonas Dahl, klar med rundstykker til cyklister på vej til jobbet, fordi de vil have flere til at deltage i den landsdækkende kampagne ”Vi cykler til arbejde.” De ansatte på Regionshospitalet skal i gang med tage deres egen sundhedsmedicin. De har nemlig lånt elcykler af Randers Cykelby, der skal lokke de ansatte på hospitalet til at slippe rattet i bilen og i stedet springe i sadlen til jobbet.

De ansatte fra Regionshospitalet står klar med friske rundstykker tirsdag den 4. april for at lokke flere til at cykle til arbejde i maj måned.

28. marts 2017 - Oprettet af Britt Møller

”Cyklen er et fantastisk redskab til at fremme sundheden i hverdagen. Derfor støtter vi op om kampagnen og sparker gang i cyklerne, da daglig motion øger de ansattes fysiske og psykiske velvære,”  siger Jonas Dahl.

Jonas Dahl bor i Århus og har som mange andre ansatte på Regionshospitalet en travl hverdag. Han har i fremtiden planer om at følge sine børn til skole og institution på cykel lidt oftere, ligesom han har planer om at begynde at træde i pedalerne til Randers, når hans pakkede arbejdskalender og vejret tillader det:

”Jeg kan som de fleste mennesker huske, hvor enkelt og nemt det var at bruge cyklen som dagligt transportmiddel, inden man fik børn og job. Vi skal genvinde lysten til at cykle, og jeg håber, at cykelkampagnen og de forskellige cykeltiltag, som vi skal i gang med på Regionshospitalet, vil sætte skub i min egen og de ansattes motivation til at træde i pedalerne,”   siger Jonas Dahl.

Udover samarbejdet om udlån af elcykler med Randers Cykelby, kommer der en cykelhandler forbi hospitalet et par dage i april, der skal gøre de ansattes cykler klar til kampagnen i maj. Desuden kommer der flere cykelparkeringer og cykelpumper på hospitalets område.

Mere kontakt på cykelstierne

Ansatte på Regionshospitalet har gennem flere år deltaget i kampagnen   ”Vi cykler til arbejde.”  For at motivere sine kollegaer til at springe på cyklerne har fysioterapeut, Lars Engelst Petersen,  fra Regionshospitalet gennem de senere år arrangeret konkurrencer og sjove events i maj måned, hvor kampagnen ruller:

”Den årlige cykelkampagne styrker fællesskabet i afdelingerne, for de ansatte har en masse at snakke om i pauserne. Men der er plads til mange flere på cykelholdene,”   siger Lars Engelst Petersen.

Han cykler hvert år 4.500 kilometer til og fra jobbet fra sit hjem i Assentoft. Han håber at møde mange flere af sine kollegaer på cykelstierne i 2017:

”Jeg ser frem til, at vi får mere fokus på cykling på Regionshospitalet. Elcyklerne, som vi låner af Randers Cykelby, vil helt sikkert lokke flere op på jernhesten, der normalt aldrig vil cykle til arbejde.” forklarer Lars Engelst Petersen.

”Der er mange fordele ved at cykle til jobbet. Udover at jeg kommer hurtigere frem på cykel, fordi jeg undgår trængslen på vejene, har jeg også fået nye bekendtskaber, som jeg har truffet på cykelstien.”  

Fakta

Tirsdag den 4. april fra klokken 7.30 til kl. 8.00 står Jonas Dahl, Lars Engelst Petersen og flere ansatte på Regionshospitalet klar med rundstykker ved Stibroen øst for Randersbro ved cykeltælleren.

Den landsdækkende kampagne ”Vi cykler til arbejde” ruller fra den 1. til den 31. maj.

Det er nemt at tilmelde sig ”Vi cykler til arbejde.”  Man skal blot samle et hold af 4-16 kollegaer, og tilmelde sig på kampagnens website www.vcta.dk

Deltagerne kan vinde flotte landsdækkende præmier, ligesom Randers Cykelby støtter kampagnen med  lokale præmier. De hold, der har flest cykeldage, kan vinde en kulturel oplevelse på Værket, middage på en restaurant og biografture.