Randers bliver nyt centrum for atletikken i Danmark

Lørdag den 11. februar, kl. 10, indvier Randers Kommune en 4.500 kvadratmeter stor atletikhal på Langvang Idrætscenter. Med indvielsen får atletikken i Randers nogle af de allerbedste betingelser i landet. De nye faciliteter tages første gang i brug straks efter den officielle indvielse, hvor Randers Freja Atletik er vært ved DM Master 2017 - de Åbne Danske Mesterskaber for atleter over 30 år.

Lørdag bliver de nye faciliteter i Langvang Atletik- og Multihal taget i brug for første gang. Blandt andet den 200 meter lange rundløbsbane

08. februar 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Knap et år efter det første spadestik står en ny atletikhal til 20 millioner kroner klar til brug i Randers. Hallen har som noget unikt en 200 meter rundløbsbane, hvilket ellers kun findes i to andre danske atletikhaller.

”Hidtil har atleterne skulle til Skive eller Odense for at finde nogle tilsvarende faciliteter. Med den nye hal er der derfor ingen tvivl om at Randers bliver det nye centrum for atletikken i Danmark,” fastslår Mogens Nyholm, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Randers Kommune.

Den nye atletikhal er bygget sammen med de allerede eksisterende faciliteter på Langvang Idrætscenter. Det giver det lokale idrætsliv gode muligheder til den daglige træning såvel som for afvikling af store stævner, forklarer aktivitetskoordinator i den nye hal, Ole Kvist.

”I den sammenhæng er det vigtigt at slå fast, at hallen ikke kun er for atletikfolket. Vi har netop nedsat et brugerudvalg, som skal være med til at udvikle et koncept, så der kan være plads til flere idrætsgrene. Hallen er bygget med mulighed for en vis multifunktionalitet. Allerede nu har vi foruden atletikken også de amerikanske fodboldspillere fra Randers Thunder og vores lokale racerunners i hallen,” fortæller Ole Kvist.

Foruden den 200 meter lange rundløbsbane, er der faciliteter for blandt andet højde- og længespring, ligesom 200 kvadratmeter af gulvet kan ændres til en kunstgræsbane, der kan anvendes til mindre boldspil som eksempelvis floorball. Randers Kommune inviterer derfor det lokale foreningsliv med til indvielsen, for at foreninger og klubber kan se nærmere på mulighederne i den nye atletik- og multihal.