Ny multihal: Lokalplan er i høring

Et forslag til en lokalplan, der vil gøre det muligt at bygge en idræts- og eventhal i tilknytning til Arena Randers, er sendt i høring.

07. februar 2017 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Nu er det muligt for alle interesserede at komme med bemærkninger til en ny lokalplan, som vil gøre det muligt at bygge en idræts- og eventhal i tilknytning til Arena Randers. På mødet den 6. februar 2017 besluttede Randers Byråd, at forslaget til planen med den tilhørende miljørapport er i høring i otte uger.

Den nuværende lokalplan giver ikke mulighed for at bygge en multihal i området, men det åbner forslaget til den ny lokalplan op for. Forslaget fastlægger også en ny parkeringsnorm for området.

Læs høringsmaterialet og afgiv høringssvar

 

Ny multihal til store arrangementer

Med den ny multihal vil antallet af siddepladser i Arena Randers blive forøget fra cirka 2.000 til i alt ca. 5.800. Og det vil være muligt at afvikle konferencer, elitesportsarrangementer, koncerter, breddeidrætsstævner og meget andet i hallen.

Det samlede projekt kommer til at koste omkring 100 millioner kroner, hvoraf Randers Kommune i forbindelse med budgetforliget for 2017-2020 mellem Venstre og Dansk Folkeparti har besluttet at bidrage med 15 millioner kroner. Derudover stiller kommunen en kommunegaranti på 35 millioner kroner. Den resterende del af finansieringen skal den selvejende institution Randers Idrætshaller, der driver Arena Randers, selv stå for.