Kæmpe kultur-spektakel for børn til sommer

Spektakel Festival er fire dage proppet med kunst og kultur i alle afskygninger.

Billedtekst: Den norske forestilling ”Mit rum, mit hjem” har tidligere besøgt Randers og kommer tilbage til Spektakel Festival til juni. Foto: Groovy Graphic

02. april 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

For 8. til 11. juni står i kunstens og kulturens tegn, når Spektakel Festival udspiller sig på pladsen ved Værket og Randers Egnsteater. De fire dage er en kulturfestival for børn og byder på både musik, teater, kunst, litteratur og design i børnehøjde.

Festivalen består af en lang række teaterforestillinger, koncerter og diverse events, men også et stort udvalg af workshops, hvor børnene selv skal være med. Lige fra trommeworkshop til bag din egen pizza.

Samtidig bliver de fire dage et præsentationsvindue for forårets store kulturprojekt ”kultur på tur”, hvor professionelle kunstnere har været ude i institutioner og på skoler for at skabe kunst sammen med i alt omkring 600 børn inden for de forskellige kunstarter. Og på festivalen vil man kunne se børnenes egne værker optræde side om side med professionelle kunstnere fra både ind- og udland.

For en af initiativtagerne til festivalen, leder af Randers EgnsTeater Peter Westphael, er det blandt andet i mødet mellem det professionelle og børnenes egen tilgang til kunst, at der er noget spændende på spil.

”Det handler om at give kunst og kultur i forbindelse med børn en samlet stemme. Det kan nemt komme til at leve et lidt anonymt liv ude på de enkelte institutioner. Her har vi mulighed for at vise, hvor meget det kan, når børn får lov at fordybe sig og selv være medskabere af kunsten, men også møder den professionelle del af det,” siger Peter Westphael.

Bredt kultursamarbejde

Spektakel Festival er et samarbejde mellem byens kulturinstitutioner, og det giver en særlig dynamik og bredde, ifølge leder af festivalen, Karin Ravn Misser fra Randers EgnsTeater:

”Vi brænder jo for hver vores felt og sidder hver især med en stor specialviden omkring lige præcist det, vi arbejder med til dagligt. Når så mange forskellige institutioner går ind i det her, så får vi et program, der kommer rigtig vidt omkring og kan byde på meget høj kvalitet,” siger hun.

Festivalen er en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017 i Randers, og dermed skulle der også gerne være nogle gevinster på sigt ved den stort anlagte børnekulturfestival.