Byrådet rykker til Havndal

Nu bliver det muligt at opleve byrådet i aktion i et af kommunens landdistrikter. Næste byrådsmøde bliver nemlig holdt i Havndal, og i løbet af aftenen vil der være gode muligheder for at møde og tale med alle medlemmerne af byrådet.

21. februar 2017 - Oprettet af Peder Rasmussen

Normalt holder Randers Byråd sine møder på Det Gamle Rådhus i centrum af Randers. Men nu bliver det muligt at opleve byrådet i aktion i et af kommunens landdistrikter. Det sker mandag den 6. marts i gymnastiksalen på Havndal Skole. Mødet er åbent for alle og bliver stort set holdt som de normale byrådsmøder med debatter og afstemninger. Men denne gang er pausen udvidet til en time, og her vil der være god mulighed for at få en snak med politikerne.

 Få en snak om emner, der er vigtige

”Jeg håber rigtig mange borgere vil møde op til en spændende aften, hvor man virkelig kan opleve nærdemokratiet i aktion og samtidig møde alle byrådsmedlemmer. Det er en rigtig god mulighed for at få en snak med de folkevalgte politikere om emner, der er vigtige for lokalsamfundet,” siger Lars Søgaard, der er formand for landdistriktsudvalget. 

Ideen til at holde et byrådsmøde i et af kommunens landdistrikter er netop født i landdistriktsudvalget. I forvejen holder Landdistriktsudvalget halvdelen af deres møder på landet, og det var på baggrund af erfaringer herfra, at Randers Byråd i efteråret besluttede at prøve det som forsøg.

Afstemning ved håndsoprækning

Siden da har forvaltningen valgt, at byrådsmødet bliver holdt på Havndal Skole. Her vil det blive afviklet i en noget mere analog udgave og med færre tekniske hjælpemidler end dem, der er til rådighed i byrådssalen i Det Gamle Rådhus. Det betyder, at der fx ikke vil være elektronisk afstemning, men at byrådets 31 medlemmer stemmer ved håndsoprækning. På samme måde vil de skulle række hånden op, hvis de ønsker taletid. 

Normalt er det også muligt at lytte til byrådsmødet fra Randers Kommunes hjemmeside, så de, der ikke har mulighed for at møde op, kan følge debatten. Det vil også være muligt denne gang, dog uden den normale visning af dagsordenspunkter og af hvem, der har taletid.

 I første omgang vil forsøget med at holde byrådsmøde på landet blive afprøvet en enkelt gang, hvorefter det vil blive besluttet, om der fast skal holdes byrådsmøder i kommunens landdistrikter.

Tid og sted

Byrådsmødet begynder klokken 16.00 og finder sted i drengenes gymnastiksal på Havndal Skole. Klokken 18.00 er der mulighed for at møde politikerne samme sted, inden byrådsmødet genoptages kl. 19.00.

Alle er velkomne til at deltage i hele eller i dele af programmet og tilmelding er ikke nødvendig. Der bliver serveret en sandwich til alle i pausen.