Bedre internet ruller ud i løbet af foråret

Der er udsigt til bedre bredbåndsforbindelser til en stor gruppe virksomheder og private.

13. februar 2017 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Randers Kommune har skrevet kontrakt med Stofa Erhverv, der skal levere bredbånd til kommunens cirka 300 forskellige adresser. En række virksomheder og private husstande vil i den forbindelse få tilbud om også at få bredbånd. Dermed kan Randers Kommune medvirke til at give borgere og virksomheder på landet hurtigt bredbånd. Det har nemlig været en del af kommunens krav i udbuddet, at det firma, som vandt udbuddet også er forpligtet til at tilbyde hurtigt bredbånd til omkring 100 erhvervsvirksomheder der har vist interesse herfor, som bor i de områder, hvor kommunens bredbånd skal rulles ud. Og samtidig får også mer end 500 private husstande et tilbud.

Ud over, at kommunen skal have hurtigt bredbånd til cirka 300 kommunale adresser, arbejdes også med at sikre bredbånd til yderligere 150 adresser – som for eksempel forsamlingshuse på landet, hvor kommunen forventer at lave fremskudt borgerservice og som dermed også har brug for bredbånd.

Ifølge erhvervs- og udviklingschef Dennis Jensen ansættes der snart en bredbåndskoordinator, som skal hjælpe med at gøre opmærksom på muligheden for at borgere og virksomheder kan få adgang til bredbånd. For øjeblikket har omkring 4.500 husstande i Randers Kommune kun en meget begrænset adgang til hurtigt internet, og det giver udfordringer i forhold til at tiltrække bosættere. Det gælder også for rigtigt mange af vores virksomheder, og her giver det virksomhederne begrænsninger i forhold til anvendelse af moderne teknologi.   

”Det er en rigtig god nyhed for både borgere og erhvervsliv at Randers Kommune har lavet sin aftale. Det kan være meget dyrt at få bredbånd, hvis man som virksomhed eller husstand skal være den første i lokalområdet. Men når kommunens leverandør alligevel etablere bredbånd, så er det oplagt, at erhvervsliv og borgere i området også får et godt tilbud. Og det har kommunen nu hjulpet godt på vej ved at indgå denne aftale,” siger udvalgsformand i Randers Kommunes Landdistriktsudvalg Lars Søgaard.

”Det er virkelig godt arbejde, at Randers Kommune går nye veje og tænker i bredbåndsmuligheder for borgerne i landdistrikterne,” siger han. ”Det kan normalt være meget dyrt for en virksomhed og koste hundredetusindevis af kr. Dermed bliver det langt billigere for de pågældende virksomheder. I det hele taget er jeg glad for, at vi er gået nye veje for at hjælpe vores borgere og virksomheder med at få ordentligt bredbånd på landet. 

Prisen for de virksomheder, der har ladet sig registrere og som har været en del af udbuddet, vil maksimalt være 10.000 kr. for en tilslutning.

Kommunens internet bliver rullet ud i løbet af foråret og sommeren. Beboere og virksomheder, som bor i de områder, hvor udrulningen kommer forbi, får besked i god tid og kan nå at tilmelde sig som interesserede. Samtidig vil den kommende bredbåndskoordinator hjælpe alle interesserede virksomheder og husstande med at afsøge muligheder for at få bredbånd – både via forskellige udbydere og via regeringens bredbåndspulje.

Du kan følge med i udrulningen her