Video: Jens Erik ønskede at gå på trapper

Jens Erik Jensen på 85 år havde et ønske om selv at kunne bevæge sig rundt i huset igen efter et længere sygdomsforløb. Han blev tilbudt et forløb på 12 uger, hvor et tværfagligt team støttede ham i træningen, og resultatet har givet ham lyst til mere.

18. december 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

”Nu er jeg klar – nu kan du godt spænde linen ud,” siger Jens Erik Jensen, mens han tager fat i gelænderet ved trappen op til stuen på første sal. Bag ham går social- og sundhedsassistent Louise Nørring og får ham til at nævne de ting, han skal huske for at gå sikkert på trappen.

Jens Erik er en af de borgere, der er blevet tilbudt et 12 ugers forløb, hvor han bliver støttet i mestre noget i hverdagslivet efter eget ønske. Forløbet er en ny indsats, der blev afprøvet i 2017, og i løbet af 2018 skal der tages stilling til, hvordan indsatsen kan anvendes på hele omsorgsområdet i Randers Kommune.

”Formålet er, at borgeren med et intensivt træningsforløb bliver i stand til at klare mest muligt af det, der betyder noget for ham eller hende i et godt hverdagsliv,” fortæller Lene Jensen, sundhedschef i Randers Kommune.

Det er et tværfagligt team, der står for træningsforløbet, og den ansvarlige for det enkelte forløb sørger for, at de rigtige fagpersoner bliver koblet på så tidligt som muligt. Teamet består af sygeplejersker, terapeuter, social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere.  

Nye mål for Jens Erik

Jens Erik Jensen kan nu tage op til tre ture op ned af trapperne til første sal på en træningssession, men han stopper ikke her.  

”Man bliver jo ivrig, når først man er i gang og opdager, at man snart kan gå selv,” siger Jens Erik.

Kørestolen er stillet væk, og Jens Erik Jensen bevæger sig nu rundt udelukkende ved hjælp af sin rollator og gelænderne på trappen. Han er også ved at genoptræne evnen til selv at foretage toiletbesøg og tage bad – og sammen med teamet er han også i gang med at øve sig i at gå helt uden rollator.  

”Det er en fantastisk hjælp at få. De er fænomenale til at give hjælp til det, man ønsker og gerne vil. Og de er tålmodige. Man kan meget selv, men kun med god hjælp,” understreger Jens Erik. 

Se videoen med Jens Erik her