Lokal talentlinje får et løft

Med økonomisk støtte fra Statens Kunstfond kan Randers Musikskole sætte turbo på arbejdet med unge talenter. Både aktivitetsniveau og det faglige niveau ventes at blive styrket i det nye år.

Unge musiktalenter i Randers har armene oppe og kan glæde sig ekstra meget til 2018, hvor Randers Musikskole bliver støttet af Statens Kunstfond. Modelfoto fra Colourbox

05. december 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

I lighed med talentplejen i sportens verden har Randers Musikskole oprettet et særlige eliteprogram for unge talenter. Hvert år følger 20 talentfulde musikinteresserede børn og unge i alderen 12 - 18 år et forløb på musikskolens talentlinje. Der er et forløb for både klassiske og rytmiske elever. Derudover har musikskolen et spirehold for de 8 - 11 årige med et mere omfattende tilbud end den gængse undervisning, hvis eleverne kan bestå en prøve.

Det er elever på disse talentforløb, som nu kan glæde sig ekstra meget til næste år, hvor Randers Musikskole modtager en check på 200.000 kroner fra Statens Kunstfond.

"Vi har rigtig mange dygtige elever på Randers Musikskole, og med dette økonomiske skulderklap kan vi give de unge talenter endnu bedre muligheder for at udvikle sig. Det kan vi ved at øge både aktivitetsniveauet og det faglige niveau i 2018," udtaler musikskoleleder Jens-Erik Thomsen.

Randers Musikskole samarbejder med andre af kulturlivets aktører for at skabe de bedste muligheder for de talentfulde elever. Med støtten fra kunstfoden vil det for eksempel være muligt at hente flere eksterne instruktører ind til workshops og udvide aktiviteterne med mere målrettede kurser i det enkelte instrument.

Om Randers Musikskole

Skolen fejrede 40 års jubilæum i 2014 og er nu midt i sin sæson nr. 43. Randers Musikskole underviser godt 1.000 elever i instrumentalundervisning, sammenspil og kor. Desuden undervises et stort antal førskolebørn ude i institutionerne i forløb af varierende længde. Musikskolen har 35 musiklærere, og administrationen varetages af en musikskoleleder, en souschef og en kontorassistent.

Undervisningen foregår hovedsageligt i musikskolens hus på Mariagervej, men der undervises også decentralt på flere skoler rundt i kommunen - fra Havndal i nord til Langå i syd. I det daglige er der et inspirerende samarbejde med Værket, Randers Kammerorkester, Randers EgnsTeater, Randers Biblioteket og mange andre kulturaktører. Musikskolen har blandt andet bidraget med korsangere til Watermusic på Randers Havn - en af de største begivenheder under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017