Huset Nyvang kåret til Årets Sundhedsbyggeri 2017

Det nye plejecenter Huset Nyvang er blevet udnævnt til Årets Sundhedsbyggeri 2017 på konferencen ”Byggeri af fremtidens plejebolig” onsdag d. 8. november 2017 i København.

08. november 2017 - Oprettet af Marie Have Qvist

”Fantastisk med børn og ældre samme sted. De kan få stor glæde af hinanden og sikke nogle skønne faciliteter.”

”Kan lide tanken om landsby i stedet for institution.”

”Her vil jeg gerne blive gammel :-)”

Det er blot et lille udvalg af de mange begrundelser, der blev givet af de personer, der valgte at stemme på Huset Nyvang som Årets Sundhedsbyggeri 2017.

”Jeg er stolt af såvel den anerkendelse, som nybyggeriet har modtaget, men også over at kunne byde 60 kommende beboere velkommen i helt nye, spændende, nytænkte rammer,” siger formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Leif Gade, der modtog prisen på vegne af Randers Kommune på Norhcons konference om fremtidens plejebolig.

Huset Nyvang var nomineret til prisen sammen med Rehabiliteringscenter Toften i Kerteminde, Psykiatrisk Afdeling i Vejle og Marienlund Plejecenter i Silkeborg. Vinderen blev fundet via afstemning på Norhcons hjemmeside.

Fakta om Huset Nyvang

  • Huset Nyvang er i sin grundidé tilpasset borgere med demens og deres særlige behov, men alle plejekrævende kan bo her.
  • Byggeriet tager udgangspunkt i den seneste viden på området, hvor begreber som hjemlighed og genkendelighed er nøgleværdier.
  • Byggeriet består af fire adskilte boenheder og en fælles bygning som rummer et bytorv, hvor butikker og aktive facader danner genkendelige motiver for en række fælles funktioner.
  • Fællesbygningen er sammenbygget med en stor daginstitution som rummer såvel vuggestue og børnehavegrupper, hvilket skaber et spændende potentiale i generationsmøder.
  • De første beboere flytter ind først i december 2017.

Se TV2 Østjylland indslag om Huset Nyvang