Rullende kontor skaber kontakt til unge

Opsøgende medarbejdere fra UngeBasen i Randers Kommune har med stor succes skabt masser af opmærksomhed og kontakt til unge med en autocamper i retrostil.

Unge i Randers Kommune kan møde Christian Maureira til venstre i billedet og Patrick Brandstrup fra UngeBasen, når de kommer rundt med det rullende kontor.

04. oktober 2017 - Oprettet af Britt Møller

Autocamperen har henover sommeren stået forskellige steder i Randers Kommune i forbindelse med arrangementer målrettet unge. Camperen er et nyt tiltag, der er sat i søen af UngeBasens opsøgende arbejde i Randers Kommune.

”Autocamperen har gjort vores arbejde meget synlig alle de steder, hvor camperen har stået i løbet af sommeren. Det har resulteret i, at flere unge og forældre, end vi havde regnet med, har kontaktet os. Vi er derfor meget tilfredse med vores nye rullende kontor,”  siger Lene Gorm Jørgensen, leder af UngeBasen,

UngeBasen har flere opsøgende medarbejdere, der kontakter de unge i de miljøer, hvor de færdes. Ifølge Lene Gorm Jørgensen er autocamperen et supplement til det opsøgende arbejde, som Ungebasen laver på gader og stræder.

”I modsætning til et gadehjørne kan autocamperen tilbyde varme, hygge og en stol at sidde i. Vi har erfaret, at det tiltaler mange unge, så derfor ser vi frem til at rulle videre med vores retrokontor de næste mange år,”   siger Lene Gorm Jørgensen

Fakta

Ungebasen har fået penge til autocamperen via Randers Kommunes innovationsmidler.

Autocamperen ruller hvert år fra marts til november måned.

Ungebasens arbejde har både til formål at lave kriminalitetsforebyggende indsatser, men også at arbejde med såvel grupperinger af unge som individuelle unge. Målgruppen er børn og unge op til 25 år.